Anna-Maria Krawe

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid orkesterkonserter. Just nu är hon aktuell som Lenio i The Greek Passion och bland kommande uppdrag märks Syster Anna-Maria i Evig Jul samt Adèle i Läderlappen.

Anna-Maria är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och avslutade utbildningen med att göra rollen som Titania i En Midsommarnattsdröm av Britten.  På Wermland Opera har hon sedan dess gjort rollen som Laetitia i Menottis enaktsopera En smärre skandal, Flickan med det blå håret i barnoperan Pinocchio, Nattens drottning i Wermland Operas ungdomsprojekt av Mozarts Trollflöjten och första blomsterflicka i Parsifal som gavs i Karlstads domkyrka.

 

Hon gestaltade Kunigunda i Bernsteins Candide, vilket följdes av Musetta i La Bohème och Cirkusopera. Hon också sjungit Gilda i Rigoletto. Under flera år har hon spelat syster Anna-Maria i den återkommande succéföreställningen Evigt ung. Hon har också sjungit Tjänarinnan i Johannespassionen, Eurydice i Monteverdis L'Orfeo och i Trilogin medverkade hon i Figaros Bröllop som Barbarina och som Marzelline i Fidelio. Senast har hon setts som miss Phoebe D'Ysquith i En Gentlemans Handbok i Kärlek och Mord samt i operan Die Tote Stadt.

Senare i höst är hon aktuell som Syster Anna-Maria i uppföljaren Evig Jul samt som Adèle i Läderlappen våren 2018.

Anna-Maria medverkar ofta som sångerska i samband med Wermland Operas orkesters konserter.

Just nu på Wermland Opera