Barn & ungdom

Här hittar du som är lärare, förälder eller barn- och ungdomsledare information om vad Wermland Opera erbjuder. Vårt utbud för barn och unga varierar mellan konsert, opera eller musikal.

Våra föreställningar ges antingen i de ungas närmiljö (såsom klassrum, skolaula, kyrka etc) eller på någon av Wermland Operas scener. 

I den mån skolmaterial finns, går det att ladda ner här, eller beställa via producenten.


 

HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN

En musikalisk smällkaramell - fyndig, fartfylld och fantasirik.
En charmig och lekfull komedi där vi följer krutgubben Allan Karlssons osannolika och äventyrliga flykt från sitt födelsedagsfirande på äldreboendet. Allan tar oss med på en tidsresa och en livsresa runt om i världen - från Bali till Byringe.

På Wermland Operas Stora scen kommer du få uppleva en värmande musikal sprängfylld med svängig musik, några mer eller mindre nogräknade gubbar, femtio miljoner i en resväska, en elefant, ett par korkade bovar, en dressin, ett och annat lik, historiska världsledare samt massor av dynamit och stubintrådar. Historien om Allan Karlsson är kanske inte helt sann men vad gör väl det! Sanningen ska inte stå i vägen för en bra historia - eller hur?

Hundraåringen har Världspremiär på Wermland Opera den 28 september 2023.

Spellängd: 
Inriktning: Musik, Teater
Åldersgrupp: Gymnasiet
Kostnad: 150 kr/person
Maximalt publikantal
Arena: Wermland Operas Stora scen
Erbjudandet gäller: 11, 18, 25 oktober.
Tid: 11.30

 

Läs mer om musikalen >>

 

För ytterligare kontakt:

Lena Gynnemo
Producent Musik/Unga

Tel: 054-17 05 01
E-post: lena.gynnemo@wermlandopera.com