Affischbild med en mikrofon samt texten Stjärnorna i baren gnistrar igen
29 okt 2021 – 31 dec 2021

Stjärnorna i baren gnistrar igen!

En gottepåse fylld av gott och blandat - sött och salt, finess och humor
Som att träda in i någons drömmar
En riktig humörhöjare på operan
Genre
Show
Plats
Stora scenen
Vaccinationsbevis
krävs för dig över 18 år
Biljettpris
375 kr
Spellängd
2-2½ tim inkl. paus
Paus
ca 20 min

Information med anledning av vaccinationsbevis

Regeringen har tagit beslut att krav på vaccinationsbevis gäller att för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från och med den 1 december.

Alla personer över 18 år som har biljett till Stjärnorna i baren gnistrar igen behöver visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt legitimation för att biljetten ska gälla. 

Läs mer här!

Stjärnorna i baren är en dinnershow!

Det är verkligen meningen att du som publik ska kunna sitta i salongen med något gott att dricka och äta! Det finns till och med två barer vid scenkanten som man kan handla ifrån. Men vill du njuta av den vackra miljön i Operacaféet på andra våningen kan du givetvis boka bord och mat/dryck även där. Både före showen och i paus. Här nedan kan du läsa om utbud och tillvägagångssätt!

All mat ska förbeställas senast kl 12 dagen före aktuell föreställningsdag! Barerna öppnar 1 timme före showstart samt håller öppet under paus. 

 

Meny

Vi har satt ihop ett praktiskt barpaket med wrap, dryck och biskvi som passar att äta i salongen. Detta paket erbjuds endast som förbokning. Betalas via webben och hämtas ut för att antingen ätas före showen eller i salongen under första akten. Då vi endast har alkoholtillstånd på parkett får den som sitter på någon av balkongerna (dvs ”första eller andra raden”) antingen köpa det alkoholfria Stjärnorna i baren-paketet om man vill äta i salongen eller komma så pass tidigt att man hinner dricka upp alkoholhaltiga drycker före showstart.

Stjärnorna i baren-paket

Paket 1: 200 kr
Wrap, öl/vin och lyxbiskvi Stjärntoppen

Paket 2: 150 kr:
Wrap, mineralvatten/läsk och lyxbiskvi Stjärntoppen

Välj mellan:

  • Wermland Wrap Rostbiff, potatissallad med grönsaker
  • Opera Wrap Rökt lax med honungs-och limecrème med grönsaker
  • Weggo Bang Halloumi, grönsaker och coleslaw med wasabi

 

Wrap-paketen hämtas på parkett innan showen startar.

 

MENY i Operacaféet, serveras antingen före showen eller i paus

Baguette – 95 kr
Baguette med Skagenröra
Baguette med pannbiff, bacon och coleslaw 

Räkrulle – 135 kr
Handskalade räkor, ägg och majonnäs i rulle

Potatissallad Nobis med rostbiff – 135 kr

Potatissallad Nobis med rökt lax – 135 kr

 

Dryck
Öl – 79 kr
Vin – 95 kr
Bubbel – 110 kr
Läsk 33cl – 25 kr (Loka, Coca cola)
Läsk 50 cl – 35 kr (Loka, Coca cola)
Kaffe – 25 kr

 

Till kaffet
Kaka Stjärntoppen – 30 kr

Betalningssätt Endast swishbetalning i alla kassor.

Köp din mat och dryck här!

OBS! Var noga med att välja mat och dryck till ditt föreställningsdatum.

 

Nya restriktioner från 23/12 2021
Efter 23 december är det en förändring kring serveringen. Vi rekommenderar alla som köpt biljetter att förköpa mat och dryck via nätet för att undvika trängsel. De nya restriktionerna stipulerar att publiken måste sitta och inta mat och dryck därför ber vi att publiken hämtar ut sina förbeställda varor och går direkt och sätter sig på anvisad plats i salongen alternativt vid bokade bord i Operacaféet.

Barerna i salongen och i operacaféet får vara öppna för försäljning men kunderna måste genast gå och sätta sig efter genomfört köp. Ingen får stå kvar och vistas vid bardisken.
Den som sitter på första eller andra balkong får inte medföra alkoholhaltiga drycker i salongen. Till er rekommenderar vi verkligen att boka bord i Operacaféet.

Sätt guldkant på ditt besök!

Gör besöket i Karlstad till en unik upplevelse genom att kombinera ditt besök på operan med en hotellnatt. Vi har förmånliga avtal med flera hotell i Karlstad. 

Läs mer här

Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Solist
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Rachel Goodwin
Rachel Goodwin
Solist
Läs mer

Rachel tog examen från Trinity College of Music i London 2010. Därefter mönstrade hon på som sångare och dansare ombord på en lång turné med fartyget Costa Magica.

Läs mer
Philip Jalmelid
Philip Jalmelid
Solist
Läs mer

Philip Jalmelid är musikalartist, skådespelare och sångare från Gotland. Han har setts på alla stora musikalscener i Sverige och bl.a. medverkat i Chess På Svenska, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, Hair, Sunset Boulevard och Dr Zjivago. Förra gången Philip sågs på Wermland Opera var i rollen som poliskapten Javert i den kritikerrosade uppsättning av Les Misérables, vilken därefter sattes upp på Spira i Jönköping. Nu är han aktuell som stjärnsolist i Stjärnorna i baren gnistrar igen på Wermland Opera.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Solist
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Tuva B. Larsen
Tuva B Larsen
Solist
Läs mer

Skådespelerskan och musikalartisten Tuva B. Larsen fick sitt stora publika genombrott i huvudrollen som Lena i musikalen Så som i himmelen som har spelats för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm och som kommer sättas upp på Scandinavium i Göteborg våren 2021. Nu är hon aktuell som stjärnsolist i Stjärnorna i baren gnistrar igen på Wermland Opera.


Läs mer
Anton Ljungqvist
Anton Ljungqvist
Solist
Läs mer

Hösten 2021 var Anton Ljungqvist aktuell i Leoncavallos Pajazzo och Puccinis Gianni Schicchi på Wermland Operas Stora scen. Därefter medverkade han som operasolist i vintershowen Stjärnorna i baren gnistrar igen.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Solist
Läs mer

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Solist
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer
Karl Runqvist
Karl Runqvist
Scenografi
Läs mer

Karl har jobbat professionellt inom teaterbranschen i hela sin yrkeskarriär.

Läs mer
Erika Öhman
Erika Öhman
Scenografi
Läs mer

Erika är den kreativa ingenjören som trivs med att kombinera sin tekniska bakgrund med sitt form- och designintresse.

Läs mer
Rachel Goodwin
Rachel Goodwin
Koreograf
Läs mer

Rachel tog examen från Trinity College of Music i London 2010. Därefter mönstrade hon på som sångare och dansare ombord på en lång turné med fartyget Costa Magica.

Läs mer
Jakob Larsson
Jakob Larsson
Ljusdesign
Läs mer

Jakob är ursprungligen från Karlstad och frilansar som ljusdesigner med världen som arbetsfält. Han är flitigt anlitad av många av Sveriges artister och har under de senaste åren jobbat med Hov1, Sabina Ddumba, Seinabo Sey, Smith & Thell, Rebecca & Fiona, Little Jinder, Ace Of Base, Carola, Norlie & KKV och Daniel Adams-Ray. 

Läs mer
Vänsterpilikon