24 jun 2015 – 1 jul 2015

L'Orfeo

Handlingen bygger på den grekiska myten om Orfeo och hans älskade Eurydice och spänner från högsta lycka till djupaste sorg. Från glädjen då de gifter sig till förtvivlan när Eurydice dör under bröllopsfestligheterna. Vi får följa Orfeos kamp att ta sig ner till underjorden i sökandet efter sin döda hustru. Han finner henne till slut och vill ta med henne upp till de levande igen. Det finns dock ett villkor, Orfeo får inte möta Eurydices blick – om han gör det blir hon kvar i underjorden för alltid...

Bravissimo igen, Värmlandsoperan
Plötsligt uppfann Värmlandsoperan konstformen opera igen
Genre
Opera
Spelperiod
24 Jun - 12 Jul
Scen
Stora scenen
Längd
Ca 2 h
Paus
25 min
Pris
190 kr - 390 kr
Jan Kyhle
Jan Kyhle
Orfeo
Läs mer

Jan har sedan debuten i Pelleas och Melisande på Kungliga Operan gästat alla landets operahus bland annat som Don Jose, Hoffman, Tom Rakewell, Parsifal och Siegmund. 2010 sjöng Jan Siegmund i Valkyrian i Wermland Operas uppsättning av Wagners Ringen.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Eurydice
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid orkesterkonserter. Just nu är hon aktuell som Lenio i The Greek Passion och bland kommande uppdrag märks Syster Anna-Maria i Evig Jul samt Adèle i Läderlappen.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Silvia/Pluto
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Herde/Karon
Läs mer

Ole Aleksander Bang är uppvuxen på Hammarö utanför Karlstad. Efter gymnasiet sökte han sig till Balettakademien i Göteborgs musikallinje. Efter examen har han medverkat i diverse olika konserter runt om i Sverige, framför allt som sångare i bandet The Ryot, som spelat på flera olika festivalscener i Sverige, däribland Sweden Rock Festival, Emmabodafestivalen och Arvikafestivalen.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Herde/Karon
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Nymfen/Prosperpina
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Annie Angel
Annie Angel
La Musica
Läs mer

Annie Angel har en fullständigt unik röst och oböjlig kreativitet. Nya dubbelsingeln spelas nu på P3, i april sjöng hon i Berwaldhallen med Radiosymfonikerna och under våren har Annie gjort flera bejublade öppningsspelningar åt Oskar Linnros under hans konserthusturné. Nu är hon tillbaka på Wermland Opera i Björk – Emotional Landscapes, efter debuten i L’Orfeo.

Läs mer
Oskar Nilsson
Oskar Nilsson
La Musica
Läs mer

Oskar har studerat sång och bas och utexaminerades från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm våren 2011. 

Läs mer
Hans Ek
Hans Ek
Dirigent och musikalisk Bearbetning
Läs mer

Genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, har Hans Ek skaffat sig en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Laleh, Veronica Maggio, Ane Brun, Michael Nyman, Renée Fleming, The Metropole Orchestra, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester och många fler.

Läs mer
Kristofer Steen
Kristofer Steen
Regi
Läs mer

Kristofer Steen är musikern från Umeå som spänner från rock till opera. Han blev känd på 90-talet som gitarrist i hardcorebandet Refused.

Läs mer
Linus Fellbom
Linus Fellbom
Scenografi
Läs mer

Linus Fellbom debuterade som ljusdesigner 1995 och har sedan dess ljussatt närmare 200 produktioner. Han har arbetat vid de flesta scenerna runt om i Sverige och engageras också flitigt vid teatrar och operahus internationellt.

Läs mer
Behnaz Aram
Behnaz Aram
Kostym
Läs mer

Behnaz är född 1978 i Iran. Hon intresserade sig tidigt för kläddesign och började plugga på London Collage of Fashion, vilket sedan följdes av Middlesex University där hon tre år senare fick ett BA Fashion Design Degree. När hon återvände hem till Sverige startade hon sitt eget klädmärke ”Behnaz Aram” vid sidan av jobbet som stylist och kostymör.

Läs mer
Vänsterpilikon