27 apr 2016

SCORE TV-spelskonsert

Från ett av de mest omtalade spelen på senare år, The Last of Us, hör vi det vackra stråkstycket ”All Gone (No Escape)” av tvåfaldigt Oscarbelönade kompositören Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain, Babel) och världens mest älskade spelföretag Nintendo representeras av två rejäla sviter med musik från Super Mario- och The Legend of Zelda-serierna, från mitten av 80-talet fram till idag.

Underscore Productions första spelmusikskonsert, på Stortorget i Malmö 2006, innehar med sina 17 000 åskådare fortfarande ett svårslaget världsrekord i genren.

Efter den smakstarten har de spridit spelmusikens evangelium för utsålda hus i både Sverige och utomlands. Med en balansgång mellan gammal och nytt, lättsamt och tungt, välbekant och smalt är SCORE spännande musikaliska upptäcktsresor för både inbitna och oerfarna i såväl spel- som orkestervärlden. Medan amerikanska storproduktioner känner sig nödgade att ta till videoprojektioner, rökmaskiner och skådespelare utklädda till spelkaraktärer, låter SCORE spelmusiken stå på egna ben.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. SCORE har med åren inte bara vuxit till norra Europas ledande konsertproduktion i genren, utan har också vunnit stor internationell respekt, inte minst bland kompositörerna själva. 


Orvar Säfström är som alltid presentatör. 

SUPER MARIO™
THE LEGEND OF ZELDA™ 
FINAL FANTASY 
SKYRIM 
HALO 
JOURNEY  
ASSASSINS CREED 
SONIC THE HEDGEHOG
THE LAST OF US
BEYOND: TWO SOULS 
C64

Underbart evenemang! gör gärna om det fler gånger om tillfälle fås!
Det här evenemanget var det bästa jag sett!
Detta var helt otroligt!!!
Orvar Säfström
Orvar Säfström
Presentatör
Läs mer

Orvar Säfström är av många ihågkommen som programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är en mångsysslare som tilldelats både Svenska Videobranschens hederspris och blivit utnämnd till " Årets spelare" av ungdomsförbundet SVEROK. 

Läs mer
Johan Siberg
Johan Siberg
Dirigent
Läs mer

Johan är utbildad dirigent och jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Solist
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Vänsterpilikon