6 jun 2019

P2 i parken

Nationaldagsfirandet inleds kl. 14.00. Wermland Operas solister och orkester medverkar kl. 15.00 i Högtidsprogrammet och kl. 16.00 i konserten P2 i Parken. 

Hela programmet hittar du på: 
https://karlstad.se/…/Evenem…/Nationaldag-och-sommarkonsert/

Genre
Konsert
När
6 juni från kl. 14.00
Plats
Sandgrundsudden
Pris
Fri entré
Längd
ca 3 timmar 30 minuter

Pernilla Eskilsdotter

Som programledare för Klassisk morgon i P2 har Pernilla Eskilsdotter daglig kontakt med både den klassiska musiken och lyssnarna. Varje vardagsmorgon guidar hon publiken genom den stora klassiska repertoaren samtidigt som hon introducerar det nya och senaste inom konstmusiken. På Radiogalan 2015 utsågs Klassisk morgon till Sveriges bästa morgonradioprogram. 
Pernilla Eskilsdotter har jobbat på Sveriges Radio sedan 1994 och har bland annat lett program som Opp Amaryllis, Entré och Mitt i musiken. 

Johannes Gustavsson
Johannes Gustavsson
Dirigent
Läs mer

Johannes Gustavsson är Wermland Operas chefsdirigent, chefsdirigent för Oulu Symfoniorkester i Uleåborg samt konstnärlig ledare för Norska Ungdomssymfonikerne. 

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Solist
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Solist
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid orkesterkonserter. Just nu är hon aktuell som Lenio i The Greek Passion och bland kommande uppdrag märks Syster Anna-Maria i Evig Jul samt Adèle i Läderlappen.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Solist
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Solist
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Solist
Läs mer

Ole Aleksander Bang är uppvuxen på Hammarö utanför Karlstad. Efter gymnasiet sökte han sig till Balettakademien i Göteborgs musikallinje. Efter examen har han medverkat i diverse olika konserter runt om i Sverige, framför allt som sångare i bandet The Ryot, som spelat på flera olika festivalscener i Sverige, däribland Sweden Rock Festival, Emmabodafestivalen och Arvikafestivalen.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer

Vänsterpilikon