Lila och orange bakgrundsbild

Drömsommar-jobbet 2024

Drömsommarjobbet erbjuder dig som är ung en möjlighet att testa hur det är att jobba inom kulturområdet.

Drömsommarjobbet är en del av Region Värmlands och Kulturavdelningens talangutvecklingsprogram. En satsning på unga utövare verksamma inom fältet kulturella och kreativa branscher.

Sista ansökningsdag är den 3 mars.
Drömsommarjobbet 2024 pågår 14 juni till 12 juli.

Klassisk musik
Inom området klassisk musik kommer ni att arbeta enskilt och i grupp mot ett gemensamt mål - en samling inspirerande konserter runtom i Karlstad. Dagarna kommer att vara kryddade med övning, musikteori och eget skapande. Du får tips och berättelser om hur det är att arbeta som musiker och allt detta i en härlig sammanhörighetsanda där du och ditt instrument kan utvecklas och motiveras tillsammans med andra.

Handledare
Freja Apelkvist är musiker med huvudinstrument cello och piano. Freja och hennes familj flyttade till Rumänien när hon var tre år och där började hon med musik fem år senare. Freja har framför allt sysslat med klassisk musik. Sedan hon flyttade tillbaka till Sverige 2019, denna gång till Arvika, har hon även börjat experimentera inom andra genrer, som musikal, progressiv rock, rock och även pop. Hon gillar också musikproduktion.

Antal deltagare: 6 ungdomar

Placering: Spinneriet, Wermland Opera, Älvgatan 49, Karlstad

Ansök om drömsommarjobbet här!