6 mar 2008

Bernsteins Candide

Christer Nerfont
Christer Nerfont
Candide
Läs mer

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Kunigunda
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
David Lundqvist
David Lundqvist
Den gamla kvinnan
Läs mer

David är utbildad vid Scenskolan i Göteborg mellan 2000-2003. Efter att ha spelat Dave Bukatinsky i Allt eller inget på Stadsteatern Göteborg och Biskopen i Les Misérables på turné i Danmark gjode han 2004 sin första roll på Wermland Opera – som Diesel i West Side Story.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Pangloss
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
David White
David White
Musical Director
Läs mer

David White är en av de ledande ”musical directors/supervisors” i världen. Han tog examen från Christ Church i Oxford och gjorde debut på Broadway vid 23 års ålder. Som en ung klassiskt tränad dirigent och repetitör upptäcktes han av Cameron Macintosh, som erbjöd honom en tjänst som dirigent på Les Misérables, en av världens största musikalsuccéer. Sedan dess har Davids karriär blomstrat och han är ett favoritval för många av världens främsta regissörer och koreografer.

Läs mer

"Vi lever i den bästa av världar," säger filosofen doktor Pangloss till sina elever Candide och Kunigunda, men det är väl lite tveksamt om det är en riktig teori… Alla tre råkar ut för den ena katastrofen värre än den andra."

Vänsterpilikon