27 apr 2016

SCORE TV-spelskonsert för skolorna

Denna gång, den 27 april, erbjuds konserten som skolkonsert på Karlstad CCC på dagtid. Den som inte får plats på dagen får ytterligare en chans samma dag på kvällen den 27 april kl 19.00.

 

Från ett av de mest omtalade spelen på senare år, The Last of Us, hör vi det vackra stråkstycket ”All Gone (No Escape)” av tvåfaldigt Oscarbelönade kompositören Gustavo Santaolalla (Brokeback Mountain, Babel) och världens mest älskade spelföretag Nintendo representeras av två rejäla sviter med musik från Super Mario- och The Legend of Zelda-serierna, från mitten av 80-talet fram till idag.

Underscore Productions första spelmusikskonsert, på Stortorget i Malmö 2006, innehar med sina 17 000 åskådare fortfarande ett svårslaget världsrekord i genren.

Efter den smakstarten har de spridit spelmusikens evangelium för utsålda hus i både Sverige och utomlands. Med en balansgång mellan gammal och nytt, lättsamt och tungt, välbekant och smalt är SCORE spännande musikaliska upptäcktsresor för både inbitna och oerfarna i såväl spel- som orkestervärlden. Medan amerikanska storproduktioner känner sig nödgade att ta till videoprojektioner, rökmaskiner och skådespelare utklädda till spelkaraktärer, låter SCORE spelmusiken stå på egna ben.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. SCORE har med åren inte bara vuxit till norra Europas ledande konsertproduktion i genren, utan har också vunnit stor internationell respekt, inte minst bland kompositörerna själva. 

 


Orvar Säfström är som alltid presentatör. 

SUPER MARIO™  
THE LEGEND OF ZELDA™  
FINAL FANTASY SKYRIM  
HALO  
JOURNEY  
ASSASSIN'S CREED  
SONIC THE HEDGEHOG  
THE LAST OF US BEYOND: TWO SOULS  
C64

Genre
Concert
Spelperiod
27 Apr
Scen
Karlstad CCC
Tid
19.00
Längd
2 h
Paus
20 min
Pris
20 kr
Övrigt
Erbjuds till mellanstadie- och högskoleelever
Underbart evenemang! gör gärna om det fler gånger om tillfälle fås!
Det här evenemanget var det bästa jag sett!
Detta var helt otroligt!!!
Orvar Säfström
Orvar Säfström
Presentatör
Läs mer

Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för Filmkrönikan, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur.

Läs mer
Johan Siberg
Johan Siberg
Dirigent
Läs mer

Johan är utbildad dirigent och jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Solist
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Vänsterpilikon