24 feb 2007

Parsifal i Karlstads Domkyrka

Fredrik Zetterström
Fredrik Zetterström
Amfortras
Läs mer

Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus såsom Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera och Musikteater, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Norrlandsoperan, Wermland Opera och Trönderoperan i Trondheim. Han har även uppträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Fredrik Zetterströms stora vokala omfång har gjort honom till en framstående och uppskattad uttolkare av nya vokalverk. Han har medverkat vid flera uruppföranden i verk skrivna av Daniel Börtz, Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström, Knut Nystedt Karin Rehnqvist och Lars Ekström.

Läs mer
Johan Schinkler
Johan Schinkler
Gurnemanz
Läs mer

Johan Schinkler är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har sedan dess etablerat sig som en av de mest eftertraktade basarna i Sverige.

Läs mer
Michael Weinius
Michael Weinius
Parsifal
Läs mer

Hovsångare Michael Weinius är en av Sveriges bästa tenorer som på hemmaplan mest sjunger på Kungliga Operan, men som även gästar internationella scener. 2016 gjorde han bl a en uppskattad debut på Wiener Staatsoper som Lohengrin.

Läs mer
Marcus Jupither
Marcus Jupither
Klingsor
Läs mer

Marcus Jupither tillhör en av Sveriges mest anlitade sångare de senaste femton åren med ett 60-tal roller på repertoaren.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.

 

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Kundry
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Gralriddare
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Blomsterflicka
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Ann Sigurdson
Ann Sigurdson
Blomsterflicka
Läs mer

Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.

Läs mer
Vänsterpilikon