Christer Nerfont

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

På Wermland Opera har han spelat Lucheni i musikalen Elisabeth, titelrollen i musikalen Mozart!, Mickey i Blodsbröder, Tony i West Side Story, den dubbla titelrollen Jekyll och Hyde, Tobias Ragg i Sweeney Todd, de manliga huvudrollerna i The Wedding Singer och Candide och medverkat i La Bohème och Cirkusopera. Han spelade Joe Gillis i Sunset Boulevard samt har underhållit som sig själv som 90-åring i succén och långköraren Evigt ung. Han spelade Bela Zangler i Crazy for You, familjefadern Dan i Next to Normal och den mycket korte Lord Farquaard i Shrek the musical.

Han har medverkat i Monteverdis L’Orfeo och spelat rollen som Hugh Dorsey i musikalen Parade. Christer har dessutom gjort en mycket uppskattad Sinatrashow tillsammans med en handfull musiker, som turnerat runt om i länet. I samband med Sinatras 100-årsdag medverkade han i en julbordsshow på Karlstad CCC.

2016 slöts cirkeln, efter 20 år med Les Misérables, nu i huvudrollen Jean Valjean på Wermland Opera. Han har därefter medverkat i Läderlappen och i Something Rotten! där han gjorde en av huvudrollerna samt i vintershowen Stjärnorna i Baren 2019. Våren 2020 spelade han den manliga huvudrollen Phil i Måndag hela veckan. Han var en av solisterna i publiksuccén Stjärnorna i baren gnistrar igen hösten 2021. Våren 2022 spelade han rollen som Orfeus i industribarockoperan Eurydike och hösten samma år gjorde han rollen som Andrews i Titanic the Musical. Hösten 2023 spelade Christer Nerfont rollen Allan Karlsson i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

 

Tidigare på Wermland Opera