29 sep 2011 – 29 nov 2011

Crazy for You

I handlingens centrum står playboyen Bobby som får i uppdrag att lägga ner en konkursfärdig teater i Nevada. Väl på plats förälskar sig den unge New York-bankiren ögonblickligen i teaterägarens dotter Polly.

För att vinna Pollys hjärta försöker Bobby rädda teatern genom att sätta upp en musikal. Men när Polly förstår att Bobby hade för avsikt att lägga ner teatern svalnar hennes känslor och han får kämpa hårt för att återvinna sin flicka …

Genre
Musical
Spelperiod
29 Sep - 31 Dec
Scen
Stora scenen
Längd
2 h 45 min
Paus
25 min
Pris
Parkett 395 kr
Sindre Postholm
Sindre Postholm
Bobby
Läs mer

Sindre kommer från Trondheim i Norge. Han är ubildad på Balettakademien i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum. Sindre gjorde sitt första jobb efter utbildningen just här på Wermland Opera som Pepé i West Side Story 2004.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Bela Zangler
Läs mer

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Läs mer
Ann Sigurdson
Ann Sigurdson
Mamman/Patricia
Läs mer

Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Irene Roth
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Jenny Holmgren
Jenny Holmgren
Polly Baker
Läs mer

Jenny är från Lidingö men har fått sin yrkesutbildning på Balettakademien i Göteborg. Efter examen 2008 har hon varit engagerad på Wermland Opera i Les Misérables, Spring Awakening 2008, Sunset Boulevard 2009 samt medverkat i Julturnén 2009 som sångerska och pianist.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Everett Baker
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
Jonas Schlyter
Jonas Schlyter
Lank Hawkins
Läs mer

Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. 2008 gjorde han rollen som Armand i Röda Nejlikan på Östgötateatern samt lärjungen Filippos i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. På Malmö Opera har han dessutom medverkat i både Miss Saigon och Doktor Zjivago samt även gjort enmansföreställningen En Annan Musikalartist på Operaverkstan. Våren 2013 spelade han Tony i West Side Story på Stockholms Stadsteater.

Läs mer
Karolina Krigsman
Karolina Krigsman
Tess
Läs mer

Karolina Krigsman sågs senast på Wermland Opera som Holly i The WeddingSinger och nu är hon tillbaka i Crazy for You som Folliesflickan Tess.

Läs mer
Rebecka Andréasson
Rebecka Andréasson
Patsy
Läs mer

Rebecka är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg, Dansarutbildningen på Musikkonservatoriet Falun, samt vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn.

Läs mer
Sara Lehmann
Sara Lehmann
Elaine
Läs mer

Sara Lehmann debuterade redan som 10 åring i musikalen Kristina från Duvemåla. Efter musikskola och artistgymnasium tog hon sin musikalartistexamen på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Tove Bergström
Tove Bergström
Vera
Läs mer

Tove avslutade sin musikalutbildning på Balettakademien i Göteborg i våras. Rollen som Folliesflickan Vera i Crazy for You är hennes professionella debut.

Läs mer
Carolina Carlsson
Carolina Carlsson
Margie
Läs mer

Carolina Carlsson är uppvuxen i Guldsmedshyttan och började tidigt med dans. Hon fortsatte sedan sin utbildning på Balettakademien i Stockholm och därefter i 3-åriga danslinjen på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
David Inghamn
David Inghamn
Moose
Läs mer

David Inghamn är utbildad musikalartist vid Balettakademien samt vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Läs mer
Fredrik Persson
Fredrik Persson
Sam
Läs mer

Fredrik är född och uppväxt i Vemhån, Härjedalen, men bor numera i Göteborg. Han är utbildad på Performing Arts Schools treåriga artist/musikalutbildning i Göteborg.

Läs mer
Stefan Johansson
Stefan Johansson
Custus
Läs mer

Stefan Johansson är utbildad på Stockholms musikkonservatorium och därefter tre år på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg.

Läs mer
Erik Høiby
Erik Høiby
Mingo
Läs mer

Norrmannen Erik Høiby är ursprungligen från Kongsvinger. Han är utbildad på Bårdar Akademien i Oslo och senare på musikallinjen på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Johan Klarbrant
Johan Klarbrant
Bill
Läs mer

Johan började sin artistiska bana på Lasse Kühlers dansskola i Stockholm, där han även ingick i skolans showgrupp. Sin yrkesutbildning fick han på den treåriga musikalutbildningen på Balettakademien i Göteborg, varifrån han tog examen 2008.

Läs mer
Kristian Lindin
Kristian Lindin
Junior
Läs mer

Kristian Lindin är utbildad på Balettakademiens musikallinjen 2004-2007. Därefter har han bland annat varit engagerad vid Norrlandsoperan som Viktor i Sjökor och Stekare. Vid Svenska teatern i Helsingfors gjorde han rollen Mercedes i La cage aux folles och efter det medverkade han som ensemble och steppsolist i Mary Poppins på Stadsteatern i Helsingfors.

Läs mer
Rachel Goodwin
Rachel Goodwin
Swing
Läs mer

Rachel tog examen från Trinity College of Music i London 2010. Därefter mönstrade hon på som sångare och dansare ombord på en lång turné med fartyget Costa Magica.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Swing
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Erik Fägerbon
Erik Fägerbon
Översättning
Läs mer

Erik Fägerborn arbetar som regissör, översättare och textförfattare. Bland uppdragsgivarna finns GöteborgsOperan, Malmö Opera, Stockholms Stadsteater, Hamburger Börs, 2Entertain/ Oscarsteatern och Säffleoperan.

Läs mer
David White
David White
Dirigent
Läs mer

David White är en av de ledande ”musical directors/supervisors” i världen. Han tog examen från Christ Church i Oxford och gjorde debut på Broadway vid 23 års ålder. Som en ung klassiskt tränad dirigent och repetitör upptäcktes han av Cameron Macintosh, som erbjöd honom en tjänst som dirigent på Les Misérables, en av världens största musikalsuccéer. Sedan dess har Davids karriär blomstrat och han är ett favoritval för många av världens främsta regissörer och koreografer.

Läs mer
Julian Bigg
Julian Bigg
Dirigent
Läs mer

Julian Bigg studerade dirigering vid Kungliga Musikhögskolan och därefter med Vernon "Tod" Handley. Han är en väletablerad dirigent som arbetar regelbundet i Storbritannien, Europa, Sydamerika och Australien. Han dirigerar konserter, teater, balett, TV, radio samt musik för studioinspelningar, för vilka han har vunnit många utmärkelser.

Läs mer
Shaun Kerrison
Shaun Kerrison
Regi
Läs mer

Shaun regisserade GöteborgsOperans Sunset Boulevard förra året. Innan dess hade han regisserat Sunset Boulevards regionala USA-premiär med Stephanie Powers i huvudrollen på Ogunquit Playhouse i Maine. På samma teater har han regisserat nya produktioner av Les Miserables och My Fair Lady.

Läs mer
Nigel Hook
Nigel Hook
Scenografi/kostym
Läs mer

Nigel Hook är en eftertraktad kostymör och scenograf i England. Han har inte mindre är ca 260 produktioner bakom sig sedan han började sina bana under 1980-talet.

Läs mer
Jason Pennycooke
Jason Pennycooke
Koreografi
Läs mer

Under de senaste 18 åren har Jason på olika sätt arbetat inom scenindustrin. Bland annat har han medverkat i engelska shower såsom Cats, Starlight Express, Five Guys Named Moe, Rent, Soul Trail, Simply Heavenly, The Big Life, Hey Mr. Producer, Stomp, The Rat Pack, Golden Boy, Elegies Punks And Raging Queens, Sammy, Time Flows, Robin And The Seven Hoods, Forever Young.

Läs mer
Gary Dixon
Gary Dixon
Ljuddesign
Läs mer

Ljuddesign Gary Dixon började sin karriär som ljuddesigner för över 20 år sedan inom den engelska pantomimteatern. Snabbt gick han vidare till Londons West End.

Läs mer
Vänsterpilikon