28 sep 2023 – 31 dec 2023

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

På Wermland Operas Stora scen kommer du få uppleva en värmande musikal sprängfylld med svängig musik, några mer eller mindre nogräknade gubbar, femtio miljoner i en resväska, en elefant, ett par korkade bovar, en dressin, ett och annat lik, historiska världsledare samt massor av dynamit och stubintrådar. Historien om Allan Karlsson är kanske inte helt sann men vad gör väl det! Sanningen ska inte stå i vägen för en bra historia - eller hur? 

Genre
Musikal
Spelperiod
28 sept - 31 dec 2023
Biljettsläpp
14 mars kl. 10
Pris
225 kr - 525 kr (beroende på speldag och placering)

Ge bort ett presentkort som mottagaren förvandlar till en musikalbiljett.

Prisgrupp 1:
425 kr (tisd-torsd), 475 kr (fre/sön), 525 kr (lör)

Prisgrupp 2:
325 kr (tisd-torsd), 375 kr (fre/sön), 425 kr (lör)

Prisgrupp 3:
225 kr (tisd-torsd), 275 kr (fre/sön), 325 kr (lör)

Köp presentkort här!

Musikalens tre upphovsmännen Markus Virta, Johan Hwatz och Pierre Oxenryd såg musikal-potentialen i boksuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av författaren Jonas Jonasson. Författaren, tillsammans med förlaget Colombine, samtyckte till deras förfrågan om att låta romanens handling bli ämne för en musikal, och nu står den alltså klar för världspremiär!   

Markus Virta är regissör och har varit på Wermland Opera ett flertal gånger – senast med Måndag hela veckan. Han var med och arbetade fram musikalversionen av Så Som I Himmelen och han kommer även regissera Hundraåringen när det blir dags. Johan Hwatz är musikalartist, regissör och textförfattare som tidigare bl.a. regisserat Chess samt medverkat i musikaler som Kristina Från Duvemåla och Spelman På Taket. Hösten 2022 spelar han Telegrafisten Bride i Wermland Operas uppsättning av musikalen Titanic. Pierre Oxenryd är kompositör och musikproducent och har tillsammans med Johan Hwatz tidigare skrivit Tre Sinnen för Helsingborgs Stadsteater samt musikalen Raoul om Raoul Wallenbergs insatser i Budapest under andra världskriget. I Måndag hela veckan jobbade Johan, Pierre och Markus tillsammans på Wermland Opera.

 

Samtliga roller till Hundraåringen är nu besatta efter audition. Vi avslöjar rollinnehavarna efter hand.

Christer Nerfont
Christer Nerfont
Allan
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Gunilla
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer

september 2023

28
Tor 19:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
30
Lör 18:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

oktober 2023

06
Fre 19:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
12
Tor 19:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Vänsterpilikon