28 sep 2023 – 31 dec 2023

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

På Wermland Operas Stora scen kommer du få uppleva en värmande musikal sprängfylld med svängig musik, några mer eller mindre nogräknade gubbar, femtio miljoner i en resväska, en elefant, en dressin, ett par korkade bovar, ett och annat lik, historiska världsledare samt massor av dynamit och stubintrådar. Historien om Allan Karlsson är kanske inte helt sann men vad gör väl det? Sanningen ska inte stå i vägen för en bra historia - eller hur!

Genre
Musikal
Plats
Stora scenen
Spelperiod
28 sept - 31 dec 2023
Pris
225 kr - 525 kr (beroende på speldag och placering)

Samtliga roller till Hundraåringen är nu besatta efter audition. Vi avslöjar rollinnehavarna efter hand.

Christer Nerfont
Christer Nerfont
Allan
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Gustav Gälsing
Gustav Gälsing
Allan den yngre
Läs mer

Gustav är utbildad på Högskolan för scen och musik i Göteborg där han gjorde roller som Dickon i The Secret Garden och Lucas i slutproduktionen If/Then. Han är född och uppvuxen i Södertälje där han bland annat setts som Konferenciern i Cabaret, artist och manusförfattare i Täljerevyn och senast som Matt i musikalen The Fantasticks på Oktoberteatern.

Läs mer
Erik Gullbransson
Erik Gullbransson
Julius
Läs mer

Mångsidig artist, sångare, skådespelare, konferencier med mera och en återkommande gäst hos teatrar, orkestrar, på event runt om i landet.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Gunilla
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Sonny Enell
Sonny Enell
Benny
Läs mer

Sonny är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg och har medverkat i ett stort antal musikaler, scen- och humorföreställningar.

Läs mer
Åsa Arhammar
Åsa Arhammar
Aronsson
Läs mer

Åsa Arhammar är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och sedan 1986 är hon anställd på Smålands Musik och Teater.

Läs mer
Hani Arrabi
Hani Arrabi
Bulten
Läs mer

 

Hani tog examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg 2017 där han studerade musikalprogrammet.

 

Läs mer
Glenn Edell
Glenn Edell
Bosse
Läs mer

Glenn är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. I början av sin karriär, 2004, gästade han Wermland Opera som Sammy i Blodsbröder, och hösten 2022 hade vi nöjet att hälsa honom välkommen tillbaka efter nästan 20 år. Då som rederiägaren Ismay i Titanic the musical. I Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann gör Glenn rollen Bosse. 

Läs mer
Siw Erixon
Siw Erixon
Ranelid
Läs mer

Siw Erixon är skådespelare och musikalartist. Siw kommer senast från Göteborgs Operan där hon under våren har medverkat i musikalen Cabaret i rollen son Fräulein Schneider. Redan 1994 medverkade hon i musikalen men då i rollen som Sally Bowles. 

Läs mer
Otto Falk
Otto Falk
Hinken
Läs mer

Otto Falk går sista terminen på Högskolan för scen och musik och kommer ta examen därifrån sommaren 2023.

Läs mer
Karolin Funke
Karolin Funke
Allans mor
Läs mer

Karolin Funke är utbildad vid Musikhögskolan och Teaterhögskolan i Göteborg. Hon har medverkat i en rad musikaler på skilda scener i landet såsom Malmö Opera, GöteborgsOperan, Tyrol, Oscarsteatern, Stockholm Stadsteater, Scandinavium och Östgötateatern.

 

Läs mer
Peter Gröning
Peter Gröning
Chefen
Läs mer

Peter är född och uppvuxen i Stockholm, och jobbar sedan 1983 som skådespelare och sångare. Rollen som Chefen i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, är Peters femte på Wermland Opera. Tidigare har vi sett honom som Colloredo i Mozart! 2002, Anthony Hope i Sweeney Todd 2006, Dritter Knabe i Parsifal 2007, samt som Brother Jeremiah i Something Rotten 2018.

Läs mer
Valdemar Möller
Valdemar Möller
Esteban
Läs mer

Valdemar utbildades på Hvitfeldtska musiklinjen i Göteborg och därefter på Wendelsbergs Teater & Skolscen i Mölnlycke.

Läs mer
Ida On
Ida On
Malou
Läs mer

Ida On är utbildad på Balettakademien i Göteborg. Hon är född och uppvuxen i Skåne och har de senaste åren arbetat som programledare för SVT i produktioner som Sommarlov och Saibo. 

Läs mer
Olof Ramel
Olof Ramel
Lundeborg
Läs mer

Olof är utbildad på New York Film Academy i USA. 

Läs mer
Pia Ternström
Pia Ternström
Thatcher
Läs mer

Pia Ternström är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm och är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Läs mer
Ingrid Zerpe
Ingrid Zerpe
Popova
Läs mer

Ingrid är född och uppvuxen i Visby. I tonåren medverkade hon i flera uppsättningar med föreningen Gotlands Musikalkompani, med stora roller i bl.a. Curtains och Cabaret. Något som ledde till anställning i musikalen Allt eller Inget vid Länsteatern på Gotland.

Läs mer
Joel Zerpe
Joel Zerpe
Stalin
Läs mer

Joel Zerpe är utbildad på Musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Läs mer

Musikalens tre upphovsmännen Markus Virta, Johan Hwatz och Pierre Oxenryd såg musikal-potentialen i boksuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av författaren Jonas Jonasson. Författaren, tillsammans med förlaget Colombine, samtyckte till deras förfrågan om att låta romanens handling bli ämne för en musikal, och nu står den alltså klar för världspremiär!   

Markus Virta är regissör och har varit på Wermland Opera ett flertal gånger – senast med Måndag hela veckan. Han var med och arbetade fram musikalversionen av Så Som I Himmelen och han kommer även regissera Hundraåringen när det blir dags. Johan Hwatz är musikalartist, regissör och textförfattare som tidigare bl.a. regisserat Chess samt medverkat i musikaler som Kristina Från Duvemåla och Spelman På Taket. Hösten 2022 spelar han Telegrafisten Bride i Wermland Operas uppsättning av musikalen Titanic. Pierre Oxenryd är kompositör och musikproducent och har tillsammans med Johan Hwatz tidigare skrivit Tre Sinnen för Helsingborgs Stadsteater samt musikalen Raoul om Raoul Wallenbergs insatser i Budapest under andra världskriget. I Måndag hela veckan jobbade Johan, Pierre och Markus tillsammans på Wermland Opera.

 

Markus Virta
Markus Virta
Regi
Läs mer

Markus är utbildad på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Hans Surte Norin
Hans Surte Norin
Ljuddesign
Läs mer

Hans Surte Norin beskrivs ofta som en av Sveriges skickligaste ljudmästare och har lagt grunden för en hel framtida generation av musikälskande ljudtekniker. Han brinner för musiken och likt en magiker använder han akustiken, det klingande ljudet och förstärkningen som sina hjälpmedel för att skapa den bästa upplevelsen för både musiker och publik.

Läs mer
Robin Karlsson
Robin Karlsson
Mask & perukdesign
Läs mer

Robin Karlsson är en ofta anlitad kostym-, peruk- och maskdesigner på operor och teatrar i Sverige. Han har under olika perioder varit ansvarig för mask- och perukavdelningarna på de kungliga teatrarna i Stockholm och Köpenhamn. 

Läs mer

Sätt guldkant på ditt besök!

Gör besöket i Karlstad till en unik kulturupplevelse genom att kombinera din musikalkväll med ett besök på Sandgrund - Lars Lerins Konsthall. Vi har dessutom flera förmånliga avtal med hotell i Karlstad. 

Läs mer här

Skolföreställning av Hundraåringen

Hundraåringen erbjuds som skolföreställning följande datum: 11, 18 och 25 oktober, 22 och 23 november kl. 11.30
Åldersgrupp: Gymnasiet

För bokning kontakta Fredrik Sjöstedt Producent Musik/Unga: fredrik.sjostedt@wermlandopera.com

september 2023

28
Tor 19:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
30
Lör 18:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

oktober 2023

06
Fre 19:00
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
11
Ons 11:30
Stora scen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Vänsterpilikon