25 apr 2013 – 25 jan 2014

Shrek the musical

SHREK THE MUSICAL

Based on the DreamWorks Animation Motion Picture and the Book by William Steig

Book and Lyrics by 
David Lindsay-Abaire                                             

Music by 
Jeanine Tesori

Originally produced on Broadway by DreamWorks
Theatricals and neal Street Productions

Original Broadway Production Directed by Jason Moore
Costumes based on designs by Tim Hatley

Shrek The Musical © 2013 DreamWorks Animation LLC. All Rights Reserved.

Shrek har bosatt sig i ett träsk för att leva långt från människornas pikar och hat. Till hans förtret avbryts plötsligt hans ensamma, lugna liv genom att en massa  sagofigurer invaderar hans träsk. De har fördrivits från kungadömet Duloc på Lord Farquaads order.

I ett försök att bli kvitt sina inkräktare ingår Shrek ett avtal med Lord Farquaad: Shrek ska  befria prinsessan Fiona från den vaktande draken, så att Farquaad kan få gifta sig med henne. I gengäld ska Shrek få tillbaka rätten till träsket.

Här börjar Shreks äventyr som också blir historien om hur ett ensamt, grinigt träsktroll lär sig att uppskatta sann vänskap och kärlek.

Fullträff
För vuxna och barn
Formidabel triumf
Proffsigt träsktroll
Frän och fartigt
David Lundqvist
David Lundqvist
Shrek
Läs mer

David är utbildad vid Scenskolan i Göteborg mellan 2000-2003. Efter att ha spelat Dave Bukatinsky i Allt eller inget på Stadsteatern Göteborg och Biskopen i Les Misérables på turné i Danmark gjode han 2004 sin första roll på Wermland Opera – som Diesel i West Side Story.

Läs mer
Rebecka Andréasson
Rebecka Andréasson
Fiona
Läs mer

Rebecka är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg, Dansarutbildningen på Musikkonservatoriet Falun, samt vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn.

Läs mer
Tobias Ahlsell
Tobias Ahlsell
Åsnan
Läs mer

Tobias är utbildad på Balettakademien i Göteborg. Han har medverkat i ett flertal musikaler, såsom Les Misérables på turné i Danmark, Mamma Mia både i Göteborg och i Stockholm samt Rickard Bergqvists Grymt på GöteborgsOperan.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Lord Farquaad
Läs mer

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Läs mer
Linda Holmgren
Linda Holmgren
Draken Gloria
Läs mer

Linda är utbildad på Rytmus - Stockholms Musikkonservatorium samt Balettakademiens Musikallinje i Göteborg. Hennes första jobb efter examen var i världspremiären av Mit Eventyr på Gladsaxe Teater i Köpenhamn.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Pinocchio
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Carolina Carlsson
Carolina Carlsson
Tingeling
Läs mer

Carolina Carlsson är uppvuxen i Guldsmedshyttan och började tidigt med dans. Hon fortsatte sedan sin utbildning på Balettakademien i Stockholm och därefter i 3-åriga danslinjen på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Emelie Dybeck
Emelie Dybeck
Tonårs-Fiona
Läs mer

Emelie är utbildad på Musikteaterskolan i Bjärnum och fick därefter sin yrkesutbildning på Balettakademiens Musikallinje, från vilken hon utexaminerades 2007.

Läs mer
Rachel Goodwin
Rachel Goodwin
Fula ankungen
Läs mer

Rachel tog examen från Trinity College of Music i London 2010. Därefter mönstrade hon på som sångare och dansare ombord på en lång turné med fartyget Costa Magica.

Läs mer
Sara Lehmann
Sara Lehmann
Elaka häxan
Läs mer

Sara Lehmann debuterade redan som 10 åring i musikalen Kristina från Duvemåla. Efter musikskola och artistgymnasium tog hon sin musikalartistexamen på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Lena Näslund
Lena Näslund
Godisfen
Läs mer

Lena är utbildad vid Balettakademiens musikalartistutbildning i Göteborg. Sin scendebut gjorde Lena på Wermland Opera i flickkören i Figaros bröllop 1987.

Läs mer
Ida Johansson
Ida Johansson
Gris
Läs mer

Ida är utbildad på Bjärnums Musikteaterskola och därefter på Balettakademiens Musikallinje från vilken hon utexaminerades våren 2012.

Läs mer
Jacob Andréas
Jacob Andréas
Gris
Läs mer

Jacob är född och uppvuxen i Göteborg där han även utbildat sig vid Balettakademiens yrkesutbildning för musikalartister. Efter avslutad utbildning har han synts flitigt på Sveriges musikal- och showscener.

Läs mer
Fredrik Persson
Fredrik Persson
Gris
Läs mer

Fredrik är född och uppväxt i Vemhån, Härjedalen, men bor numera i Göteborg. Han är utbildad på Performing Arts Schools treåriga artist/musikalutbildning i Göteborg.

Läs mer
Isak Bendelin
Isak Bendelin
Vargen
Läs mer

Isak är utbildad på Bjärnums Musikteaterskola och därefter på Balettakademiens Musikallinje. Han tog sin examen från Balettakademien våren 2012. I unga år var han medlem i Gotlands Musikalkompani, med huvudroller i flertalet musikaler såsom Spelman på Taket och The Wiz.

Läs mer
Stefan Johansson
Stefan Johansson
Pappa Björn
Läs mer

Stefan Johansson är utbildad på Stockholms musikkonservatorium och därefter tre år på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg.

Läs mer
Kristian Lindin
Kristian Lindin
Peter Pan
Läs mer

Kristian Lindin är utbildad på Balettakademiens musikallinjen 2004-2007. Därefter har han bland annat varit engagerad vid Norrlandsoperan som Viktor i Sjökor och Stekare. Vid Svenska teatern i Helsingfors gjorde han rollen Mercedes i La cage aux folles och efter det medverkade han som ensemble och steppsolist i Mary Poppins på Stadsteatern i Helsingfors.

Läs mer
Johan Lundberg
Johan Lundberg
Förste vakt
Läs mer

Johan började sin musikalbana på Musikteaterskolan i Bjärnum och fick sedan sin yrkesutbildning på Balettakademien i Göteborg, vilken han avslutade 2008.

Läs mer
Genre
Musical
Spelperiod
25 Apr - 25 Jan
Scen
Stora scenen
Längd
2 h 45 min
Paus
25 min
Pris
190 - 440 kr
Julian Bigg
Julian Bigg
Dirigent
Läs mer

Julian Bigg studerade dirigering vid Kungliga Musikhögskolan och därefter med Vernon "Tod" Handley. Han är en väletablerad dirigent som arbetar regelbundet i Storbritannien, Europa, Sydamerika och Australien. Han dirigerar konserter, teater, balett, TV, radio samt musik för studioinspelningar, för vilka han har vunnit många utmärkelser.

Läs mer
Shaun Kerrison
Shaun Kerrison
Regi
Läs mer

Shaun regisserade GöteborgsOperans Sunset Boulevard förra året. Innan dess hade han regisserat Sunset Boulevards regionala USA-premiär med Stephanie Powers i huvudrollen på Ogunquit Playhouse i Maine. På samma teater har han regisserat nya produktioner av Les Miserables och My Fair Lady.

Läs mer
Nigel Hook
Nigel Hook
Scenografi & kostym
Läs mer

Nigel Hook är en eftertraktad kostymör och scenograf i England. Han har inte mindre är ca 260 produktioner bakom sig sedan han började sina bana under 1980-talet.

Läs mer
Jason Pennycooke
Jason Pennycooke
Koreografi
Läs mer

Under de senaste 18 åren har Jason på olika sätt arbetat inom scenindustrin. Bland annat har han medverkat i engelska shower såsom Cats, Starlight Express, Five Guys Named Moe, Rent, Soul Trail, Simply Heavenly, The Big Life, Hey Mr. Producer, Stomp, The Rat Pack, Golden Boy, Elegies Punks And Raging Queens, Sammy, Time Flows, Robin And The Seven Hoods, Forever Young.

Läs mer
Gary Dixon
Gary Dixon
Ljuddesign
Läs mer

Ljuddesign Gary Dixon började sin karriär som ljuddesigner för över 20 år sedan inom den engelska pantomimteatern. Snabbt gick han vidare till Londons West End.

Läs mer
Vänsterpilikon