AnnLouice Lögdlund

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Hon gjorde sin debut gjorde som Brangäne i Tristan och Isolde vid Wermland Opera 2000. En roll som resulterade i att hon fick Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium. På Wermland Opera sjöng hon Miss Todd i En smärre skandal av Menotti, vilken sedan bjöd in henne för att göra en konsert vid hans festival i Spoleto, Italien.

AnnLouice har gjort flera roller av Mozart bl.a Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Fiordiligi i Cosi fan tutte och Donna Anna i Don Giovanni på Wermland Opera, den senare gjorde hon även på Folkoperan/Confidencen i Stockholm.

2003 gjorde hon titelrollen i Fidelio av Beethoven på Wermland Opera, en roll som hon också gjorde inom ramen för Trilogin 2014-15. Andra roller på Wermland Opera i urval är Mimi i Konwitschnys uppsättning av La Bohème, Maddalena i Rigoletto, Santuzza i Cavalleria Rusticana, Abigaille i Nabucco, Ängeln i Johannespassionen, Silvia i L’Orfeo, titelrollen i Adriana Lecouvreur samt Leonora i Ödets Makt. Våren 2016 sjöng hon rollen som Marie/Marietta i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera, vilket medförde Tidskriften Operas pris 2016. Hösten 2019 sjöng hon rollen som Laila Viklund (Lady Billows) i Albert Herring på Wermland Opera. Därefter medverkade hon i Pajazzo och Gianni Schicchi (Zita) hösten 2021. Våren 2022 såg vi henne i rollerna som Ultraviolet/Persephone i Eurydike och i Titanic the Musical spelade hon rollen som Ida Straus. Våren 2023 sjöng hon titelrollen i AIDA på Wermland Operas stora scen och 2024 titelrollen i Tosca på samma scen.

Wagnerroller på Wermland Opera: Waltraute i Valkyrian, Brangäne i Tristan och Isolde, Kundry i Parsifal (som hon också har gjort i Mannheim, Tyskland - en uppsättning som anses vara den äldsta Parsifal-uppsättningen i världen.) I Wermland Operas omtalade uppsättning av Ringen sjöng hon Brünnhilde i Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Rollen som Brünnhilde gjorde hon även i Göteborgsoperans uppsättning av Ragnarök hösten 2021. 

Hon har också gjort bejublade framträdanden som Kundry i Parsifal på Malmö Opera och sjungit Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm. Dessutom har hon gjort Goneril i Lear på Malmö Opera och rolldebuterat som Turandot på Helsingforsoperan samt på Folkoperan hösten 2017. 

Som konsertsångerska har hon bland mycket annat sjungit Vier Letzte Lieder och Wesendoncklieder med Wermland Operas orkester. De senare har hon även sjungit med Hiroshimas Symfoniorkester i Hiroshima, Japan. Hon har sjungit Mahlers Rückertlieder samt sjungit rollen som Karolina i Karolinas sömn av Anders Eliasson på Wermland Opera. AnnLouice medverkar ofta som solist vid konserter med Wermland Operas orkester. 

Just nu på Wermland Opera

Tidigare på Wermland Opera