3 mar 2005

Lady Macbeth från Mtsensk

Anne Bolstad
Anne Bolstad
Katerina
Läs mer

Efter sin examen från Operahögskolan i Göteborg och sin debut på Oslooperan anställdes Anne Bolstad på Wermland Opera 1983. Hon har även haft en stor karriär utanför Karlstad och Sverige. Under sitt yrkesverksamma liv har hon sjungit drygt 80 roller och har fått priser för bland annat Jenufa, Salome, Testamentet och Marskalkinnan i Rosenkavaljeren.

Läs mer
Marcus Jupither
Marcus Jupither
Boris
Läs mer

Marcus Jupither tillhör en av Sveriges mest anlitade sångare de senaste femton åren med ett 60-tal roller på repertoaren.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.

 

Läs mer
Jonas Durán
Jonas Durán
Sinowi
Läs mer

Jonas Durán är född i Las Palmas, Gran Canaria. Han är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg och vid Royal College of Music i London. Jonas har vunnit Jyväskylä International Singing Competition för Tenorer i Jyväskylä, Finland, samt varit finalist i Clonter Opera Prize och Gösta Winbergh Award.

Läs mer
Michael Weinius
Michael Weinius
Sergej
Läs mer

Hovsångare Michael Weinius är en av Sveriges bästa tenorer som på hemmaplan mest sjunger på Kungliga Operan, men som även gästar internationella scener. 2016 gjorde han bl a en uppskattad debut på Wiener Staatsoper som Lohengrin.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Axinja
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Trashanken
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
Maria Streijffert
Maria Streijffert
Sonjetka
Läs mer

Maria Streijffert fick sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö och vid Operahögskolan i Stockholm. Bland hennes operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö, Theodorine i Offenbachs Tulipatanön på NorrlandsOperan och Andra Magd i Elektra på Kungliga Operan i Stockholm.

Läs mer
Ann Sigurdson
Ann Sigurdson
Kvinnlig Straffånge
Läs mer

Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.

Läs mer

Regissör: Wilhelm Carlsson,
Scenograf: Lars-Åke Thessman
Ljussättare: Torkel Blomkvist

Katerina Ismajlova, operans huvudroll, lever i ett mansdominerat samhälle där kärlek inte har någon plats. Ett ”fängelse” där det varken finns rum för en kvinnas egna känslor, tankar eller visioner. Sjostakovitj har skapat en opera som ger inblick både i mänsklig värdighet och mänsklig förnedring. Bakom tragiken skymtar ett av de mest mäskligt gripande verken i operavärlden.

Vänsterpilikon