9 apr 2020

Mästerverket

Covid-19

På grund av Covid-19 ställer Wermland Opera i nuläget in all publik verksamhet till och med 21 april. Berörda evenemang är musikalen Måndag hela veckan samt konserterna Beethoven & Brantelid 19 mars samt Mästerverket 9 april.

Besökare som har biljett till något av evenemangen erbjuds att boka om till en senare föreställning eller ett presentkort på biljettsumman. Presentkortet är giltigt i två år och gäller till alla produktioner på Wermland Opera.

Om du är konsertabonnent och vill nyttja denna ersättning för nästa säsongs abonnemang behöver du inte göra något i dagsläget. Vi kommer att skicka ut information om säsongen 2020/2021 längre fram och beskriver då hur du på ett smidigt sätt kan nyttja denna ersättning vid förnyelse av ditt abonnemang och då endast betala in mellanskillnaden.

För att erhålla ett presentkort vänligen kontakta: marknad@wermlandopera.com och ange följande:

  • Namn
  • Bokningsnummer
  • E-post
  • Telefonnummer

Notera att presentkortet ej kan användas vid bokning via webben. Kontakta oss på Wermland Opera vid nybokningar så hjälper vi dig med glädje.

Wermland Opera följer utvecklingen av pandemin och ny information om öppettider och eventuellt inställda föreställningar kommuniceras fortlöpande.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla våra besökare för visat tålamod och förståelse över att svarstiden är längre än normalt.

Nionde symfonin

Denna symfonin skiljer sig tydligt från hans tidigare symfonier, han spränger instrumentalformen genom att införa sångsolister och kör i sista satsen och det är inte vilken text som helst; Schillers Ode till glädjen. Det är en text som återspeglar Beethovens radikala humanistiska syn. Symfonin skrevs i total dövhet. Sedan 1972 används den fjärde satsen som Europahymn. Stora Konsertserien avslutas i ett stort fyrverkeri med denna Beethovens sista symfoni tillsammans med solister, Stockholms Musikgymnasiums kammarkör och Wermland Operas orkester.

Konserten ingår i Stora konsertserien där du kan teckna ditt abonnemang.
Läs mer om hela konsertserien >>

Program

Ludwig van Beethoven

Symfoni nr 9, Till glädjen

 

Genre
Konsert
Scen
Karlstad CCC
Pris
270 kr (student 125 kr)
Introduktion
18.00 (endast för abonnenter)
Spellängd
ca 1 timme 15 min (ingen paus)
Paus
Obs. ej paus!
Johannes Gustavsson
Johannes Gustavsson
Dirigent
Läs mer

Johannes Gustavsson var Wermland Operas chefsdirigent mellan 2015-2021.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Sopran
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Rebecca Fjällsby
Rebecca Fjällsby
Mezzosopran
Läs mer

Rebecca Fjällsby är född och uppvuxen i Karlstad, har examen från Operahögskolan i Stockholm och återkommer nu för andra gången till Wermland Opera.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Tenor
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Hannes Öberg
Hannes Öberg
Baryton
Läs mer

Född 1991 i Sunne, Värmland. Efter Studenten 2010 studerade Hannes två år kammarmusik vid Vadstena sång och pianoakademi för sångpedagogen Ander Düring och Monica Thomasson.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer
Vänsterpilikon