Cecilie Nerfont Thorgersen

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Sedan dess har hon medverkat i de flesta av Wermland Operas stora musikaler och gjort roller såsom Elisabeth i musikalen med samma namn, Mozarts syster Nannerl i musikalen Mozart!, Maria i West Side Story, den prostituerade Lucy Harris i Jekyll and Hyde, en 90-årig Cecilie i publikfavoriten Evigt ung och rollen Irene Roth i Crazy for You. Vidare har hon gjort rollerna Nymfen och Prosperpina i den publik- och kritikerrosade L'Orfeo och medverkat i En Gentlemans Handbok i Kärlek och Mord i rollen som Sibella Hallward. Under 2016 och 2017 spelade hon Fantine i Les Misérables på Wermland Opera och medverkade därefter i Läderlappen, Something Rotten! i rollen som Bea, som solist i Stjärnorna i baren samt Måndag hela veckan (Mrs Lancaster) våren 2020. Cecilie var återigen en av solisterna i showen Stjärnorna i baren gnistrar igen hösten 2021. Våren 2022 gjorde hon rollerna Supernova/Hekate i Eurydike och under hösten spelar hon Alice i Titanic the Musical, och medverkar även som en passagerare i tredje klass. 

På Lilla scenen har Cecilie gjort rollen som Mrs Johnstone i Blodsbröder, tiggerskan Lucy i Wermland Operas senaste version av Sweeney Todd, ett gripande porträtt av den bipolära mamman i Next to Normal samt medverkat i musikalen Parade.
I Wermland Operas regi har hon också medverkat i ett flertal turnéer runt om i Värmland.

Utanför Wermland Operas väggar har hon bland annat setts i Malmö operas Spelman på taket, på Det Norske Teateret som Aldonza i Mannen från La Mancha, på GöteborgsOperan som Älskarinnan i Evita, som Eliza i My Fair Lady på Norsk Riksteatres turné samt som Ellen i Miss Saigon på Malmö Opera.


 

Just nu på Wermland Opera