toppbild

Ole Aleksander Bang

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Han har fokuserat på repertoar i Bel Canto-facket, såsom musik av Rossini och Donizetti, men sjunger även flera Mozartroller. På konserter har han också framfört verk av Britten och Händel.

Bland uppdragen kan Julkonsert med Stavanger Symfoniorkester nämnas, liksom Nyårskonsert med Stockholm Blåsarsymfoniker, Förste Chefstekniker i Blomstedts Aniara på Malmö Opera, Don Ramiro i Askungen på Kungliga Operan och Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla på GöteborgsOperan. Hösten 2019 var han aktuell på Wermland Opera som Albert i Brittens Albert Herring samt som solist i julshowen Stjärnorna i Baren. 2021 gjorde han rollen som Canio i Pajazzo samt Gheraldo i Gianni Schicchi på Wermland Operas Stora scen där han även medverkade som solist i showen Stjärnorna i baren gnistrar igen. Våren 2022 gjorde han rollerna som War/Hades i industribarockoperan Eurydike, och i Titanic the Musical sågs han i rollerna Charles, Boxhall samt förstaklass-passagerare.