toppbild

Anna-Maria Krawe

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Anna-Maria är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och avslutade utbildningen med att göra rollen som Titania i En Midsommarnattsdröm av Britten. På Wermland Opera har hon därefter gjort rollen som Laetitia i Menottis enaktsopera En smärre skandal, Flickan med det blå håret i barnoperan Pinocchio, Nattens drottning i Wermland Operas ungdomsprojekt av Mozarts Trollflöjten och första blomsterflicka i Parsifal som gavs i Karlstads domkyrka.

Hon gestaltade Kunigunda i Bernsteins Candide, vilket följdes av Musetta i La Bohème och Cirkusopera. Hon har också sjungit Gilda i Rigoletto. Under flera år har hon spelat syster Anna-Maria i den återkommande succéföreställningen Evigt ung samt uppföljaren Evig Jul. Hon har också sjungit Tjänarinnan i Johannespassionen, Eurydice i Monteverdis L'Orfeo och i Trilogin medverkade hon i Figaros Bröllop som Barbarina och som Marzelline i Fidelio.

2015 gjorde hon rollen som miss Phoebe D'Ysquith i En Gentlemans Handbok i Kärlek och Mord och året därpå medverkade hon i operan Die Tote Stadt. Hösten 2017 sjöng hon rollen som Lenio i The Greek Passion och våren därefter Adèle i Läderlappen. Hon gjorde rollen som Siv Hurtigh i operan Albert Herring 2019, senare samma år såg vi henne i vintershowen Stjärnorna i baren. Hösten 2021 sjöng hon rollen som Nedda i Pajazzo samt rollen som Nella i Gianni Schicchi. Därefter var Anna-Maria återigen aktuell som solist i publiksuccén Stjärnorna i baren gnistrar igen. Våren 2022 medverkade hon i Eurydike som Furiosa/Daphne samt under hösten somCaroline i Titanic the Musical. 
Anna-Maria är ofta engagerad som sångerska i samband med Wermland Operas orkesters konserter.

Tidigare på Wermland Opera