Bild från himlen och ner i underjorden inför operan Eurydike
10 mar 2022 – 13 apr 2022

Eurydike

Föreställningen L’Orfeo från 2014 tog Monteverdis 1600-talsopera in i nutiden. Den blev omedelbart en enorm succé, hyllad av såväl press som publik. Nu har vi återigen äran att presentera delar av samma produktionsteam i denna spännande och gripande uppsättning. Arrangör och dirigent Hans Ek. Linus Fellbom står för regi, scenografi och ljusdesign. 

Välkommen till Eurydike - en drabbande industribarockopera på Wermland Operas Stora scen!

Genre
Opera
Plats
Stora scenen
Spelperiod
10 mars - 13 april 2022
Pris
200 - 425 kr
Biljettsläpp
1 december
Hans Ek
Hans Ek
Arrangör och Dirigent
Läs mer

Genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, har Hans Ek skaffat sig en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Laleh, Veronica Maggio, Ane Brun, Michael Nyman, Renée Fleming, The Metropole Orchestra, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester och många fler.

Läs mer
Linus Fellbom
Linus Fellbom
Regi och Scenografi
Läs mer

Linus Fellbom debuterade som ljusdesigner 1995 och har sedan dess ljussatt närmare 200 produktioner. Han har arbetat vid de flesta scenerna runt om i Sverige och engageras också flitigt vid teatrar och operahus internationellt.

Läs mer
Edda Magnason
Edda Magnason
Eurydike
Läs mer

För några år sedan tog Edda Magnason svenska filmpubliken med storm då hon, som en porträttlik Monica Zetterlund i långfilmen Monica Z, prisades med en Guldbagge samt fick beröm för sitt sätt att sjunga och tolka legendens musik. Att hon gett ut flera hyllade album med egenkomponerad musik är kanske inte lika känt.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Orfeus
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Annie Angel
Annie Angel
Ondine/Fransesca
Läs mer

Annie Angel har en fullständigt unik röst och oböjlig kreativitet. Nya dubbelsingeln spelas nu på P3, i april sjöng hon i Berwaldhallen med Radiosymfonikerna och under våren har Annie gjort flera bejublade öppningsspelningar åt Oskar Linnros under hans konserthusturné. Nu är hon tillbaka på Wermland Opera i Björk – Emotional Landscapes, efter debuten i L’Orfeo.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Ultraviolet/Persephone
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Furiosa/Daphne
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Supernova/Hekate
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
War/Hades
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Oskar Nilsson
Oskar Nilsson
Aristaios/Pan
Läs mer

Oskar har studerat sång och bas och utexaminerades från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm våren 2011. 

Läs mer

mars 2022

10
Tor 19:00
Stora scen
Eurydike
12
Lör 18:00
Stora scen
Eurydike
16
Ons 19:00
Stora scen
Eurydike
17
Tor 19:00
Stora scen
Eurydike
18
Fre 19:00
Stora scen
Eurydike
Vänsterpilikon