En Gentlemans handbok i Kärlek och Mord
En Gentlemans handbok i Kärlek och Mord
En Gentlemans handbok i Kärlek och Mord
5 nov 2015 – 12 nov 2015

En Gentlemans Handbok i Kärlek & Mord

Snyggt skruvad hämndsatir
En seriemördare når adelstoppen
En förstklassig handbok

Musikalen regisseras av Markus Virta som senast regisserade musikalen Parade i Karlstad. Nigel Hook, vars arbeten Wermland Operas publik förut har upplevt i Crazy for You och Shrek, har designat den fantasifulla scenografin och de härliga, detaljrika och färgsprakande kostymerna. I orkesterdiket sitter Wermland Operas orkester, vilka spelar under ledning av dirigent Johan Siberg.

Baserad på romanen ”Israel Rank” av Roy Horniman. Framförd med tillstånd av JOSEF WEINBERGER LIMITED på vägnar av  MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of New York.

Gentlemannen

I huvudrollen som gentlemannen Monty får publiken möta Jonas Schlyter, bland annat från musikalsuccéerna Evigt ung, Crazy for you och Parade.

Medlemmarna i familjen D'Ysquith, som måste röjas undan för att de står i vägen för Montys arv och titel, spelas ALLA av Christer Nerfont. Han får ta sig an smått skruvade karaktärer i form av en dandy, en greve, präst, välgörenhetsdam, bankdirektör, firad skådespelerska med flera, vilka alla får sätta livet till på de mest fantastiska sätt!

Sibella, Cecilie Nerfont Thorgersen, och Monty älskar varann men Sibella kan inte tänka sig att gifta sig av så banala skäl som kärlek. Hon får dock oväntad och ovälkommen konkurrens av Montys nyvunna kusin, den vackra Phoebe D'Ysquith, Anna Maria Krawe. AnnLouice Lögdlund spelar Miss Shingle som också har ett finger med i spelet kring Monty och hans öde.

Dessa karaktärer flankeras också av ensemblen Karin Funk, Hanna Ulvan, Jenny Bergqvist, Emil Schillén, Tord Hansson och Tore Norrby, vilka väver ihop historien med sina lätt bisarra och galna rollgestalter.

Jonas Schlyter
Jonas Schlyter
Monty Navarro
Läs mer

Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. 2008 gjorde han rollen som Armand i Röda Nejlikan på Östgötateatern samt lärjungen Filippos i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. På Malmö Opera har han dessutom medverkat i både Miss Saigon och Doktor Zjivago samt även gjort enmansföreställningen En Annan Musikalartist på Operaverkstan. Våren 2013 spelade han Tony i West Side Story på Stockholms Stadsteater.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Miss Shingle
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Sibella Hallward
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Phoebe D’Ysquith
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Familjen D’Ysquith
Läs mer

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. 

Läs mer
Jenny Bergqvist
Jenny Bergqvist
Ensemble
Läs mer

Jenny är utbildad på Balettakedemiens yrkesutbildning för musikalartister. Hon har gjort roller som Luisa i The Fantasticks på Malmö Operaverkstad, Bombalurina i Cats och Älskarinnan i Evita på Kristianstads teater.

Läs mer
Karin Funk
Karin Funk
Ensemble
Läs mer

Karin Funk är utbildad musikalartist vid Teaterhögskolan/”Artisten” i Göteborg. Hon har varit gäst på Wermand Opera förr, då i musikalen Sweeney Todd på Lilla scenen 2006.

Läs mer
Tord Hansson
Tord Hansson
Ensemble
Läs mer

Tord Hansson är född och uppvuxen i Åkarp utanför Malmö. Efter examen vid Balettakademien i Göteborg 2012 har han jobbat i en rad olika produktioner både i Sverige och utomlands.

Läs mer
Tore Norrby
Tore Norrby
Ensemble
Läs mer

Tore är en skådespelare och sångare från Göteborg. Utbildad till artist och röstpedagog vid HSM (Högskolan för Scen och Musik) i Göteborg med slutproduktion Hello Again.

Läs mer
Hanna Ulvan
Hanna Ulvan
Ensemble
Läs mer

Hanna Ulvan är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och dessförinnan på Performing Arts school. 

Läs mer
Genre
Musical
Spelperiod
5 Nov - 31 Dec
Scen
Stora scenen
Längd
2 h 40 min
Paus
20 min
Pris
150 kr - 390 kr
Calle Norlén
Calle Norlén
Översättning
Läs mer

Calle Norlén är en av Sveriges mest eftertraktade manus- och sångtextförfattare samt översättare av musikaler och pjäser,

Läs mer
Markus Virta
Markus Virta
Regi
Läs mer

Markus är utbildad på Balettakademien i Göteborg.

Läs mer
Nigel Hook
Nigel Hook
Scenografi & kostym
Läs mer

Nigel Hook är en eftertraktad kostymör och scenograf i England. Han har inte mindre är ca 260 produktioner bakom sig sedan han började sina bana under 1980-talet.

Läs mer
Johan Siberg
Johan Siberg
Dirigent
Läs mer

Johan är utbildad dirigent och jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Läs mer
Christina Hednar
Christina Hednar
Maskdesign
Läs mer

Maskör och perukmakare

Christina började sin bana inom masköryrket på Oslo Nye Teater i Norge.

Läs mer
Vänsterpilikon