23 feb 2023 – 5 apr 2023

AIDA

Föreställningen regisseras av Folkoperans grundare och f.d. teaterchef Claes Fellbom. Scenografi och ljussättning signeras Linus Fellbom, vilken senast gästade Wermland Opera med Eurydike. Från samma konstnärliga team hämtas även kostymdesigner Anna Ardelius och mask- och perukdesigner Theresia Frisk. 

Genre
Opera
Spelperiod
23 februari - 5 april 2023
Samtliga speldatum
Publiceras senare
Scen
Wermland Operas Stora scen
Biljettsläpp
Hösten 2022
Linus Fellbom
Linus Fellbom
Scenografi och ljusdesign
Läs mer

Linus Fellbom är regissör, scenograf och ljusdesigner. Han debuterade som ljusdesigner 1995 och har sedan dess gjort över 250 uppsättningar på teater- och operascener världen över. 

Läs mer
Anna Ardelius
Anna Ardelius
Kostymdesign
Läs mer

Anna Ardelius har arbetat som kostymdesigner och scenograf sen 1994 och har arbetat med de flesta scenkonstformer på de svenska operascenerna och även gjort ungefär en produktion i Tyskland och Schweiz per år.

 

Läs mer
Therésia Frisk
Therésia Frisk
Mask- och perukdesign
Läs mer

Therésia Frisk har varit verksam maskör sedan 1988 inom opera, tv, teater och musikal, både i Sverige och utomlands. 

Läs mer

Medverkande

Rollerna publiceras löpande.

Martina Dike
Martina Dike
Amneris
Läs mer

Martina Dike är en svensk mezzosopran, internationellt etablerad i det dramatiska facket. I roller som Brangäne i Tristan och Isolde, Fricka i Rhenguldet och Valkyrian, huvudrollen i Carmen och Eboli i Verdis Don Carlos, alla framförda på Kungliga Operan, har hon visat på dramatisk nerv i både röst och scenisk tolkning.

Läs mer
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Aida
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Ole Aleksander Bang
Ole Aleksander Bang
Radamès
Läs mer

Ole Aleksander Bang är svensk tenor med rötter i Norge. Han tog examen från master-programmet på Operahögskolan i Stockholm våren 2017.

Läs mer
Anton Ljungqvist
Anton Ljungqvist
Amonasro
Läs mer

Hösten 2021 var Anton Ljungqvist aktuell i Leoncavallos Pajazzo och Puccinis Gianni Schicchi på Wermland Operas Stora scen. Därefter medverkade han som operasolist i vintershowen Stjärnorna i baren gnistrar igen.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
En prästinna
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer

februari 2023

23
Tor 19:00
Stora scen
AIDA

april 2023

05
Ons 19:00
Stora scen
AIDA
Vänsterpilikon