Barn & ungdom

Här hittar du som är lärare, förälder eller barn- och ungdomsledare information om vad Wermland Opera erbjuder. Vårt utbud för barn och unga varierar mellan konsert, opera eller musikal.

Våra föreställningar ges antingen i de ungas närmiljö (såsom klassrum, skolaula, kyrka etc) eller på någon av Wermland Operas scener. 

I den mån skolmaterial finns, går det att ladda ner här, eller beställa via producenten.

 

 


  

TITANIC THE MUSICAL

Titanic the musical är en musikal med musik och texter av Maury Yeston och manus av Peter Stone. Den är baserad på händelsen om RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912. Musikalen hade premiär 23 april 1997 på Broadway, där den gavs 804 gånger och vann fem Tony Awards. Av en slump hade James Camerons episka filmvariant av historien premiär i december samma år. Även om musikalen och filmen är baserade på samma historiska händelse är inte handlingen densamma i de båda verken.

Yestons musikal får Sverigepremiär på Wermland Opera den 29 september 2022.

Spellängd: 
Inriktning: Musik, Teater
Åldersgrupp: Högstadiet + Gymnasiet
Kostnad: 140 kr/person
Maximalt publikantal
Arena: Wermland Operas Stora scen
Erbjudandet gäller4, 19, 26 oktober, 16, 30 november samt 1 december.
Tid: 12.00

 

Skolmaterial

Sjöhistoriska museet har gett tillstånd att länka till skolmaterialet från deras Titanicutställning.
Läs mer här:

Emigranttrafiken och Titanic

Fördjupningstexter

Musiken i musikalen Titanic finns att lyssna på, på Youtube. Dock ej i svensk översättning.

 


 

SAGAN OM MIRANDA, FILIP OCH TROLLKARLEN

I Landet Lika styr den självgoda och enkelspåriga Drottningen som ogillar färg, lust och lek… Men framförallt avskyr hon förändringar – allt och alla ska vara LIKA! Här bor vännerna Miranda och Filip som försöker göra det bästa av dagarna som alltid är grå och trist.
Men en dag träffar de Nino som av en händelse hamnat i Landet Lika. Nino är en färgsprakande trollkarl, full av upptåg och livsglädje. För att stoppa Nino stjäl drottningen trollkarlens magiska bok. Barnen och Nino måste ta tillbaka den- också för att få tillbaka Filip som blivit osynlig när Nino provade ett nytt trolleritrick.

 

Workshop

Allt börjar med att två ensemblemedlemmar, pianisten och trollkarlen, gästar er på skolan och lär ut några trolleritricks, som kanske till och med kommer dyka upp i föreställningen, vem vet…? Dessa gäster uppmuntrar också till eget skapande genom att låta eleverna hitta på egna trolleritrick. Under första mötet lär de även ut en sång som eleverna kommer att få vara med och sjunga under föreställningen. Samtidigt presenterar de också en pedagogisk handledning med konkreta exempel och förslag hur ni kan förbereda barnen inför föreställning och rundvandring på Wermland Opera.

I väntan på föreställningen kan ni förbereda barnen genom att sjunga sången och hitta på trolleritricks som kan överraska vår trollkarl. När ni anländer till Wermland Operas Lilla scen börjar vi med att dela upp eleverna i grupper och genomför en rundvandring genom våra lokaler. Snickeri, måleri, rekvisita, smedja, kostymateljé, mask och peruk-avdelning m.m.

 

Inriktning: Musik, Teater
Åldersgrupp: Förskoleklass (6 år), Åk 1-3 (7-9 år)
Kostnad: 110 kr/barn
Maximalt publikantal: 225 (spelas på lilla scenen Spinneriet Wermland Opera)
Erbjudandet gäller: Spelas V41, 10–14/10 2022

 

 


  

STRÅK TALK

Ayla Kabaca pratar stråkmusik på ett lättsamt och lärorikt sätt!

Tillsammans med Wermland Operas orkester lotsar artisten Ayla oss genom stråkfamiljens spännande värld. I en rolig, medryckande och fartfylld föreställning ger hon och musikerna svar på alla dina frågor om stråkar! 

Spellängd: ca 45 minuter, ingen paus.
Inriktning: Musik, Teater
Målgrupp: Mellanstadiet
Kostnad: 110 kr/person
Erbjudandet gäller: Erbjudandet gäller vårterminen 2023
Ladda ner: pdf om Stråk Talk

 


 

För ytterligare kontakt:

Lena Gynnemo
Producent Musik/Unga

Tel: 054-17 05 01
E-post: lena.gynnemo@wermlandopera.com