Barn & ungdom

Här hittar du som är lärare, förälder eller barn- och ungdomsledare information om vad Wermland Opera erbjuder. Vårt utbud för barn och unga varierar mellan konsert, opera eller musikal.

Våra föreställningar ges antingen i de ungas närmiljö (såsom klassrum, skolaula, kyrka etc) eller på någon av Wermland Operas scener. 

I den mån skolmaterial finns, går det att ladda ner här, eller beställa via producenten.


En föreställning blir till

Ett studiebesök på Wermland Opera

Hur går det till när man skall sätta upp en föreställning? Hur ser det ut på, bakom och under scenen? Vilka är det som jobbar här och vad gör dom egentligen? Följ med på en rundvandring till det allra innersta på Wermland Operas Stora scen!

MEDVERKANDE: Christer Nerfont, Mattias Pettersson
MÅLGRUPP: Mellanstadiet
MAX ELEVER PER BESÖK: 30 st
STUDIEBESÖKETS LÄNGD: ca 30 minuter
PLATS: Wermland Operas stora scen
DATUM: veckorna 11, 13, 16 och 17 2024
PRIS: 20 kr/elev


Bockarna Bruse

Sagan om Bockarna Bruse får ny dräkt i denna musik– och sagoberättarföreställning med riksspelmannen Anna Rynefors.

Den välkända sagan om de tre Bockarna Bruse får ny dräkt i denna spännande musik– och sagoberättarföreställning med riksspelmannen Anna Rynefors. Sagan är magisk och berättelsen om de tre bockarna fångar in åhörare från alla kulturer med getter, troll, sagor, glädje och musik! Under berättelsens gång träffar vi flera djur som vi tillsammans sjunger om och som väcks till liv med hjälp av en säckpipa i gosedjursdräkt! Sagan Bockarna Bruse tar upp teman som räknetalen 1, 2, 3 och förhållandet liten, mellan, stor – men väcker framför allt läs- och berättarlusten hos barnen! Produktionen har tagits fram genom kursen Musik i Framtidens Förskola, ett samarbete mellan UNGA Musik i Syd och Musikhögskolan i Malmö.

MEDVERKANDE: Anna Rynefors
MÅLGRUPP: Förskoleklass/Lågstadiet
REGI: Anna Karin Sersam
MAX PUBLIK PER FÖRESTÄLLNING: Ca 60
FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 40 minuter
SPELPLATS: Bokningsbara turnéföreställningar
DATUM: vecka 17 2024
PRIS: 90 kr/elev


Genombrott

Wermland Operas orkester firar några av mänsklighetens största bedrifter och upptäckter.

Albert Einstein skrev relativitetsteorierna, Marie Curie gjorde stora upptäckter inom radioaktivitet och Jane Goodall hjälpte oss att bättre förstå människans närmaste släkting, schimpansen. När terminen närmar sig sitt slut presenterar Wermland Operas orkester några av mänsklighetens genombrott. Här får vi lära känna personerna bakom upptäckterna. De var också människor som en gång gick i skolan och var på väg ut i vuxenlivet. Till tonerna av storslagen musik vill vi inspirera den kommande vuxengenerationen att ta sig vidare för att kanske en dag skapa alldeles egna Genombrott. Konserten leds av Ayla Kabaca, känd för många för sitt mångåriga arbete på musikalscener, tillsammans med symfoniorkestrar samt som programledare på TV.

MEDVERKANDE: Ayla Kabaca och Wermland Operas orkester
DIRIGENT:
MÅLGRUPP: Högstadiet
PRODUCENT: Wermland Opera
SPELPLATS: Wermland Operas Stora scen
DATUM: 22-24 maj 2024
PRIS: 130 kr/elevRösträtt

Sångens positiva inverkan på lärande och välbefinnande är klarlagt i flera forskningsrapporter, ändå minskar antalet timmar med sång, både i förskollärarutbildningen och i förskolans verksamhet. Ambitionen med Rösträtt - sång på förskolan är att pedagoger på förskolan ska få verktyg och fortbildning i hur man kan använda rätt röstläge för små barn. 


 

För ytterligare kontakt:

Mattias Pettersson Producent Musik/Unga
mattias.pettersson@wermlandopera.com  
054-17 05 01 / 070-730 85 33