Barn & ungdom

Här hittar du som är lärare, förälder eller barn- och ungdomsledare information om vad Wermland Opera erbjuder. Vårt utbud för barn och unga varierar mellan konsert, opera eller musikal.

Våra föreställningar ges antingen i de ungas närmiljö (såsom klassrum, skolaula, kyrka etc) eller på någon av Wermland Operas scener. 

I den mån skolmaterial finns, går det att ladda ner här, eller beställa via producenten.


ADJÖ HERR MUFFIN

Skottes musikteater gästar Wermland Opera med familjeföreställningen Adjö Herr Muffin, en historia för barn från 4 år som bygger på Ulf Nilssons och Anna-Clara Tidholms bilderboksklassiker om hur det kan vara när ett kärt marsvin blir sjukt och dör.

Lilla scenen - skolföreställningar under vecka 45 samt offentlig föreställning lördagen den 11 november 2023.

Läs mer >>


 

HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN

En musikalisk smällkaramell - fyndig, fartfylld och fantasirik.
En charmig och lekfull komedi där vi följer krutgubben Allan Karlssons osannolika och äventyrliga flykt från sitt födelsedagsfirande på äldreboendet. Allan tar oss med på en tidsresa och en livsresa runt om i världen - från Bali till Byringe.

På Wermland Operas Stora scen kommer du få uppleva en värmande musikal sprängfylld med svängig musik, några mer eller mindre nogräknade gubbar, femtio miljoner i en resväska, en elefant, ett par korkade bovar, en dressin, ett och annat lik, historiska världsledare samt massor av dynamit och stubintrådar. Historien om Allan Karlsson är kanske inte helt sann men vad gör väl det! Sanningen ska inte stå i vägen för en bra historia - eller hur?

Hundraåringen har Världspremiär på Wermland Opera den 28 september 2023.

Spellängd: 
Inriktning: Musik, Teater
Åldersgrupp: Gymnasiet
Maximalt publikantal
Arena: Wermland Operas Stora scen
Erbjudandet gäller: 11, 18, 25 oktober samt 22 och 23 november.
Tid: 11.30

 

Läs mer om musikalen >>

VÄRLDENS SJU UNDERVERK

Vilka är världens sju underverk och var finns de? Reseledaren Ayla Kabaca ber oss med musikens hjälp att följa med till världens sju underverk tillsammans med Wermland Operas orkester.

Skolföreställningar 15-19 januari 2024.

Rösträtt

Sångens positiva inverkan på lärande och välbefinnande är klarlagt i flera forskningsrapporter, ändå minskar antalet timmar med sång, både i förskollärarutbildningen och i förskolans verksamhet. Ambitionen med Rösträtt - sång på förskolan är att pedagoger på förskolan ska få verktyg och fortbildning i hur man kan använda rätt röstläge för små barn. 


 

För ytterligare kontakt:

Mattias Pettersson
Producent Musik/Unga

Tel: 054-17 05 01
E-post: mattias.pettersson@wermlandopera.com