16 feb 2011 – 11 maj 2011

Evigt ung skolföreställning

Året är 2052 och teaterverksamheten på Wermland Opera har lagts ner sedan 10 år. Huset har nu blivit ett äldreboende och vi får träffa några av Wermland Operas sångare, som i början av 2000-talet hade stora framgångar med föreställningar som La Bohème, Rigoletto och Sunset Boulevard. Sångarna som vägrar att bli gamla, bor i sina loger, använder sina scenkostymer och sin gamla rekvisita. En gång om dagen tar deras sköterska ut dem framför järnridån på scenen till en kulturell trivselstund med andliga sånger och Gullan Bornemarksvisor. Trivselstunden tar sig dock en helt annan vändning än vad sköterskan och publiken tänkt sig …

Genre
Musical
Spelperiod
16 Feb-11 Maj
Scen
Lilla scenen
Längd
1 h 50 min
Paus
Ingen paus
Pris
105 kr
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Herr Nerfont
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Jakob Petrén
Jakob Petrén
Herr Petrén
Läs mer

Jakob Petrén är pianist, kompositör och producent. Efter två års studier vid Ingesunds folkhögskola i Arvika gick han vidare till musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Göteborg med Hans Pålsson som huvudlärare. Jakob är verksam som solist, kapellmästare, kompositör och arrangör i flera genrer och konstellationer och framträder regelbundet i stora delar av världen.

Läs mer
Cecilie Nerfont Thorgersen
Cecilie Nerfont Thorgersen
Fru Nerfont
Läs mer

Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.

 

Läs mer
Jonas Schlyter
Jonas Schlyter
Herr Schlyter
Läs mer

Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. 2008 gjorde han rollen som Armand i Röda Nejlikan på Östgötateatern samt lärjungen Filippos i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. På Malmö Opera har han dessutom medverkat i både Miss Saigon och Doktor Zjivago samt även gjort enmansföreställningen En Annan Musikalartist på Operaverkstan. Våren 2013 spelade han Tony i West Side Story på Stockholms Stadsteater.

Läs mer
Ann Sigurdson
Ann Sigurdson
Fru Sigurdson
Läs mer

Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Herr Eduard
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Syster Anna-Maria
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer
Vänsterpilikon