3 jun 2010 – 9 okt 2010

Evigt ung

Huset har nu blivit ett äldreboende och vi får träffa några av Wermland Operas sångare, som i början av 2000-talet hade stora framgångar med föreställningar som La Bohème, Rigoletto och Sunset Boulevard. Sångarna som vägrar att bli gamla, bor i sina loger, använder sina scenkostymer och sin gamla rekvisita.

En gång om dagen tar deras sköterska ut dem framför järnridån på scenen till en kulturell trivselstund med andliga sånger och Gullan Bornemarksvisor. Trivselstunden tar sig dock en helt annan vändning än vad sköterskan och publiken tänkt sig…

Åren har alltså gått, men under den bräckliga fysiken bankar fortfarande unga, starka hjärtan med spelglädje och ungdomligt uppror i behåll. Deras nycker har överlevt, liksom gamla oförrätter och gammal kärlek, men inte minst talangen och alla de gamla rocklåtarna som de kunde sjunga bättre än någon annan! Kort sagt; det handlar om generationen som vägrade bli gammal, som ville vara evigt ung, Forever Young.

Genre
Musical
Spelperiod
3 Jun-9 Okt
Scen
Lilla scenen
Längd
1 h 50 min
Paus
Ingen paus
Pris
Vuxen 300 kr (Student 150 kr)
Christer Nerfont
Christer Nerfont
Herr Nerfont
Läs mer

Christer debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid GöteborgsOperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser, titelrollen i Jekyll och Hyde och den manliga huvudrollen Fredrik Egerman i Sommarnattens leende.

Läs mer
Jakob Petrén
Jakob Petrén
Herr Petrén
Läs mer

Jakob Petrén är pianist, kompositör och producent. Efter två års studier vid Ingesunds folkhögskola i Arvika gick han vidare till musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Göteborg med Hans Pålsson som huvudlärare. Jakob är verksam som solist, kapellmästare, kompositör och arrangör i flera genrer och konstellationer och framträder regelbundet i stora delar av världen.

Läs mer
Ann Sigurdson
Ann Sigurdson
Fru Sigurdson
Läs mer

Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.

Läs mer
Tove Edfeldt
Tove Edfeldt
Fru Edfeldt
Läs mer

Tove är född 1983 och har medverkat i flera svenska filmer, nu senast The Stig-Helmer Story. Tove studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm 2004 till 2008. Hon gjorde praktik på Dramaten som Erika i barnföreställningen Klaus ont Erika, regisserad av Staffan Roos.

Läs mer
Jonas Schlyter
Jonas Schlyter
Herr Schlyter
Läs mer

Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. 2008 gjorde han rollen som Armand i Röda Nejlikan på Östgötateatern samt lärjungen Filippos i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. På Malmö Opera har han dessutom medverkat i både Miss Saigon och Doktor Zjivago samt även gjort enmansföreställningen En Annan Musikalartist på Operaverkstan. Våren 2013 spelade han Tony i West Side Story på Stockholms Stadsteater.

Läs mer
Björn Eduard
Björn Eduard
Herr Eduard
Läs mer

Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.

Läs mer
Anna-Maria Krawe
Anna-Maria Krawe
Syster Anna-Maria
Läs mer

Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.

Läs mer

Manus & regi: Erik Gedeon
Scenografi och kostym: Mia Runningen                                            
Översättning: Klas Abrahamsson                                                                        
Mask & peruk: Ulrika Nilsson                                                                    
Ljus: Björn Skansen

Vänsterpilikon