AnnLouice Lögdlund

AnnLouice Lögdlund

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Sin debut gjorde hon som Brangäne i Tristan och Isolde vid Wermland Opera 2000. En roll som resulterade i att hon fick Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium. På Wermland Opera sjöng hon Miss Todd i En smärre skandal av Menotti, vilken sedan bjöd in henne för att göra en konsert vid hans festival i Spoleto, Italien.

AnnLouice har gjort flera roller av Mozart bl.a Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Fiordiligi i Cosi fan tutte och Donna Anna i Don Giovanni på Wermland Opera, den senare gjorde hon även på Folkoperan/Confidencen i Stockholm.

2003 gjorde hon titelrollen i Fidelio av Beethoven på Wermland Opera, en roll som hon också gjorde inom ramen för Trilogin 2014-15. Andra roller på Wermland Opera i urval är Mimi i Konwitschnys uppsättning av La Bohème, Maddalena i Rigoletto, Santuzza i Cavalleria Rusticana, Abigaille i Nabucco, Ängeln i Johannespassionen, Silvia i L’Orfeo, titelrollen i Adriana Lecouvreur samt Leonora i Ödets Makt. 

Wagnerroller på Wermland Opera: Waltraute i Valkyrian, Brangäne i Tristan och Isolde, Kundry i Parsifal (som hon också har gjort i Mannheim, Tyskland - en uppsättning som anses vara den äldsta Parsifal-uppsättningen i världen.) I Wermland Operas omtalade uppsättning av Ringen sjöng hon Brünnhilde i Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Rollen som Brünnhilde gjorde hon även i Göteborgsoperans uppsättning av Ragnarök hösten 2021. 

Hon har också gjort bejublade framträdanden som Kundry i Parsifal på Malmö Opera och sjungit Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm. Dessutom har hon gjort Goneril i Lear på Malmö Opera och rolldebuterat som Turandot på Helsingforsoperan samt på Folkoperan hösten 2017. Våren 2016 sjöng hon rollen som Marie/Marietta i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera, vilket medförde Tidskriften Operas pris 2016. Hösten 2019 sjöng hon rollen som Laila Viklund (Lady Billows) i Albert Herring på Wermland Opera. Därefter medverkade hon i Pajazzo och Gianni Schicchi (Zita) hösten 2021. Våren 2022 såg vi henne i rollerna som Ultraviolet/Persephone i Eurydike. I Titanic the Musical hösten 2022 kommer hon spela rollen som Ida Straus, samt medverka som en passagerare i tredje klass.

Som konsertsångerska har hon bland mycket annat sjungit Vier Letzte Lieder och Wesendoncklieder med Wermland Operas orkester. De senare har hon även sjungit med Hiroshimas Symfoniorkester i Hiroshima, Japan. Hon har sjungit Mahlers Rückertlieder samt sjungit rollen som Karolina i Karolinas sömn av Anders Eliasson på Wermland Opera. AnnLouice medverkar ofta som solist vid konserter med Wermland Operas orkester. 


 

 

Just nu på Wermland Opera