20 sep 2005

Don Giovanni

AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Donna Anna
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Fredrik Zetterström
Fredrik Zetterström
Leporello
Läs mer

Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus såsom Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera och Musikteater, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Norrlandsoperan, Wermland Opera och Trönderoperan i Trondheim. Han har även uppträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Fredrik Zetterströms stora vokala omfång har gjort honom till en framstående och uppskattad uttolkare av nya vokalverk. Han har medverkat vid flera uruppföranden i verk skrivna av Daniel Börtz, Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström, Knut Nystedt Karin Rehnqvist och Lars Ekström.

Läs mer
Jonas Durán
Jonas Durán
Don Octavio
Läs mer

Jonas Durán är född i Las Palmas, Gran Canaria. Han är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg och vid Royal College of Music i London. Jonas har vunnit Jyväskylä International Singing Competition för Tenorer i Jyväskylä, Finland, samt varit finalist i Clonter Opera Prize och Gösta Winbergh Award.

Läs mer

Dirigent: Michael Bartosch
Regissör: Elisabet Ljungar
Scenografi och kostym: AnnSofi Nyberg
Ljusdesign: Torsten Dahn
Koreograf: Kristin Kåge
Mask och peruk: Ulrika Nilsson

Mannen som motsvarar dina innersta, hemliga drömmar. Finns han verkligen?

I Elisabet Ljungars regi finner vi en Don Giovanni som själv endast blir till i mötet med den han vill förföra. Han studerar kvinnorna och blir sedan till den man de tror sig längta efter. Likt en kameleont skiftar han karaktär utifrån kvinnans innersta önskningar. Därigenom blir inte kvinnorna offer för Don Giovanni, de är ju själva med och skapar honom! Kvinnorna är medaktörer i sina möten med Don Giovanni och har själva ansvaret för sina liv.

Även männen bidrar till att skapa Don Giovanni, för vilken man skulle inte någon gång drömma om att vara förföraren som fäller kvinnor på löpande band? Frågan är vem Don Giovanni blir när vi inte ser och bekräftar honom. Existerar han över huvud taget?

Vänsterpilikon