18 apr 2011

Nibelungens Ring

Absolut värt en vallfärd
En högtidsstund för alla Wagnerälskare
AnnLouice Lögdlund visar en säker kraftfullhet
Sång som det slår gnistor om
Prestation i världsklass
Håller uppseendeväckande hög klass
Genre
Opera
Spelperiod
18 April-17 Juli
Scen
Stora scenen
Pris
2500 kr för hela cykeln
AnnLouice Lögdlund
AnnLouice Lögdlund
Läs mer

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm.

Läs mer
Marcus Jupither
Marcus Jupither
Läs mer

Marcus Jupither tillhör en av Sveriges mest anlitade sångare de senaste femton åren med ett 60-tal roller på repertoaren.

Han är född och uppvuxen i Stockholm som son till operasångaren Rolf Jupither vilket innebar att han tidigt kom i kontakt och blev fängslad av operakonsten. Hans första operaerfarenhet var som En Trojansk krigare i Mozarts Idomeneo under ledning av Arnold Östman på Drottningholms Slottsteater som kort därefter följdes av rollen som Caliban i Purcells Stormen vid Vadstena Akademien 1992.

 

Läs mer
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg
Läs mer

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn, där hans lärare var Kirsten Buhl Möller, Tonny Landy, Anthony Rolfe Johnsson och Fiona McSherry. Han har även deltagit i master classes för bland andra Birgit Nilsson. Redan under sin studietid framträdde han i roller som Don Ottavio i Don Giovanni och Egeo i Cavallis Giasone.

Läs mer
Anders Larsson
Anders Larsson
Läs mer

Under de senaste åren har Anders Larsson sjungit Hertigen i Lucretzia Borgia, Fritz Pierrot i Die tote Stadt och medverkat i Wermland Operas Trilogin som Greven i Figaros Bröllop. Här har han även sjungit Papageno i Trollflöjten samt Wagnerrollerna Donner och Gunther i den kritikerrosade produktion av Nibelungens Ring. Dessutom har han sjungit Amfortas i Parsifal på Malmö Opera och Wotan i Rhenguldet på Dalhalla. Våren 2014 kunde Anders ses i rollen som Der Heerrufer i Lohengrin vid Teatro Real i Madrid.

Läs mer
Pär Lindskog
Pär Lindskog
Läs mer

Efter studier på Operahögskolan i Göteborg och fortsatta studier i Berlin anställdes den svenske tenoren Pär Lindskog av Staatsoper Unter den Linden i Berlin. Där sjöng han ett flertal roller, däribland Max i Friskytten, Steva i Jenufa, Narraboth i Salome och Walter i Tannhäuser, med dirigenter såsom Daniel Barenboim, Michael Gielen, Simone Young och Donald Runnicles.

Läs mer
Fredrik Zetterström
Fredrik Zetterström
Läs mer

Fredrik Zetterström har varit engagerad vid flertalet skandinaviska operahus såsom Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera och Musikteater, GöteborgsOperan, Folkoperan, Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Norrlandsoperan, Wermland Opera och Trönderoperan i Trondheim. Han har även uppträtt vid Brooklyn Academy of Music i New York och Chicago Opera Theater. Fredrik Zetterströms stora vokala omfång har gjort honom till en framstående och uppskattad uttolkare av nya vokalverk. Han har medverkat vid flera uruppföranden i verk skrivna av Daniel Börtz, Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström, Knut Nystedt Karin Rehnqvist och Lars Ekström.

Läs mer
Martina Dike
Martina Dike
Läs mer

Martina Dike är en svensk mezzosopran, internationellt etablerad i det dramatiska facket. I roller som Brangäne i Tristan och Isolde, Fricka i Rhenguldet och Valkyrian, huvudrollen i Carmen och Eboli i Verdis Don Carlos, alla framförda på Kungliga Operan, har hon visat på dramatisk nerv i både röst och scenisk tolkning.

Läs mer
Susanna Levonen
Susanna Levonen
Läs mer

Susanna Levonen är född i Tammerfors, Finland, och fick sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibelius-Akademien i Helsingfors samt vid Musikhögskolan i Göteborg där hon 1999 avslutade sina studier med Solistdiplom. Samma år debuterade Susanna med Göteborgs Symfoniker i Mahlers Kindertotenlieder under ledning av Manfred Honeck.

Läs mer
Jan Kyhle
Jan Kyhle
Läs mer

Jan har sedan debuten i Pelleas och Melisande på Kungliga Operan gästat alla landets operahus bland annat som Don Jose, Hoffman, Tom Rakewell, Parsifal och Siegmund. 2010 sjöng Jan Siegmund i Valkyrian i Wermland Operas uppsättning av Wagners Ringen.

Läs mer
Urban Malmberg
Urban Malmberg
Läs mer

Urban Malmberg är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och studerade för Helge Brilioth, Hugo Hasslo och Erik Saedén. Mellan 1983 och 1997 var han knuten till operahuset i Hamburg, där han framträdde i en lång rad roller, såsom Masetto och Leporello i Don Giovanni, Guglielmo i Così fan tutte, Figaro i Barberaren i Sevilla, Malatesta i Don Pasquale, Kothner i Mästersångarna, Schaunard och Marcello i La Bohème och Harlekin i Ariadne på Naxos.

Läs mer

Chefdirigent: Henrik Schaefer
Regissör: Wilhelm Carlsson
Scenograf: Peter Lundquist
Kostymdesigner: Ann-Mari Anttila 
Ljusdesigner: Torkel Blomkvist
Mask- och perukdesigner: Ulrika Nilsson
Regiassistent: Dan Turdén

Vänsterpilikon