Evelyn Jons

Evelyn Jons är en mångfasetterad artist. Efter avslutade studier på Balettakademien och Teater- och Operahögskolan i hemstaden Göteborg har hon etablerat sig som artist och sångerska med hela Skandinavien som arbetsfält. Senast Karlstadspubliken fick stifta bekantskap med henne spelade hon Anita i West Side Story.

Mona Levin på Afrenposten skrev:  på Aftenposten ”Svenska Evelyn Jons är sol, värme och erotik helt på egen hand, både i sin starka utstrålning, sin sensuella plastik, och speciellt i rösten som spänner från gutturala skrik och erotiska utsmyckningar till de finaste, mest poetiska nyanser. Eftersom hon drar ögonen till sig skapar hon en helt egen intim sfär.”

Musikalroller i urval är bl.a. Florence i ”Chess”, Grizabella i ”Cats” och Sarah Brown i ”Guys and Dolls” på Göteborgsoperan, Anita i ”West side Story” på Wermland Opera, Jenny i ”Tolvskillingsoperan” på Det Norske Teatret, Velma Kelly i ”Chicago” och Fantine i ”Les Miserables” på Tröndelag Teater, Sugar Kane i ”Some like it hot!” på Wasa teater och Norrbottensteatern samt Nancy i ”Oliver” på Östgötateatern.