Roma Loukes

Roma Loukes är en brittisk lyrisk sopran, nu bosatt i Sverige. Hon tog examen på Operahögskolan i Stockholm efter studier för Anita Soldh. Innan hon flyttade till Sverige studerade Roma vid Birmingham Conservatoire och var bland annat engagerad vid Welsh National Opera, Opera Holland Park och Buxton G&S festival.

Hon har uppträtt på Kungliga Operan i Stockholm som Blomsterflicka i Wagners Parsifal och som Ortlinde i Wagners Valkyrian. I samband med studierna på Operahögskolan framförde hon Marguerite i Gounods Faust, Första damen i Trollflöjten, titelrollen i Arabella av Strauss och Mimi i La Bohème. Hon fick också ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien. När Roma gick ut från Operahögskolan blev hon erbjuden ett kontrakt vid Göteborgsoperan där hon framträdde i Kristina från Duvemåla och A Flowering Tree.

 Under Sommaren 2014 spelade Roma Euridice i Glucks Orfeus och Eurydike i Il Cantiere-festivalen i Montepulciano, Italien. När Kristina från Duvemåla flyttade till Cirkus i Stockholm 2015 följde Roma med som medlem i ensemblen.

Tidigare på Wermland Opera