Rikard Björk

Rikard är skådespelare och musikalartist, utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han är ofta enegagerad såväl inom talteater som musikteater, röstskådespeleri och film.

Musikalkarriären inledde Rikard som liten år 2000 i rollen som Gavroche i Les Misérables på Göteborgsoperan. Han har återkommit till operan under jämna mellanrum och sågs senast i musikalen Sunset Boulevard 2010.

Björk långfilmsdebuterade i Jävla pojkar 2012. Därefter har vi kunnat se honom i bland annat Morden i Sandhamn, Svart kung och I Am Reva. Under 2015 är han aktuell med ett flertal långfilmer, däribland Beck – Rum 302, Bieffekterna, TV3:s storsatsning Mordet och Johan Falk.

På Uppsala stadsteater sågs han 2012 porträttera nazisten Otto Hallberg i pjäsen 4 dagar i april. Samma år skrev han dramat Gränslösa land, en pjäs baserad på hans upplevelser och möten med och mellan människor på flykt. Föreställningen uppfördes på Artisten i Göteborg av skådespelare, flyktingar, musikalartister och musiker.

Rikard gör nu sin andra roll på Wermland Opera i och med Enjolras i Les Misérables. Senast spelade han rollen som Frankie Epps i Parade 2015. 

www.rikardbjork.se