Peter Kronlöw

Sångaren och körledaren Peter Kronlöw kommer ursprungligen från Linköping men har varit verksam i Värmland sen drygt 25 år tillbaka. Peter har musiklärarexamen från Ingesunds musikhögskola och solistexamen från Göteborgs musikhögskola där han bl.a. studerade för Märta Scheele och Gunilla Gårdfeldt. Han har dessutom gått kurser bl.a. för Dorothy Irving och Torbjörn Liljeqvist.

Peter har synts i många olika sammanhang, t.ex. som Erik i Arvikaversionen av Värmlänningarna eller som Kung Melchior i en uppsättning av ”Amahl och nattgästerna” på Wermland Opera. Till vardags arbetar Peter som musiklärare på Hammarö och är då och då anlitad som solist i lite större verk i kyrkor runt om i Värmland eller med egna konsertprogram där han gärna musicerar i ett mindre format.

Ett annat sätt att få utlopp för sin musikaliska vilja hittar han som dirigent för Hammarö Kammarkör som han varit ledare för i närmare 18år.
Han inspireras mycket av klassisk musik i allmänhet, romanssång i synnerhet men alltid av artister och konstnärer som lyckas förmedla ett budskap.
 

Tidigare på Wermland Opera