Patrik Martinsson

Patrik är född i Jönköping, uppvuxen i Linköping och bosatt i Stockholm. Patrik har arbetat som sångare, skådespelare och musikalartist sedan tidigt 90-tal.

Under ungdomsåren i Linköping sjöng Patrik i olika band och en dag fick han frågan om att göra rollen som Judas i Jesus Christ SuperstarSedan dess har Patrik hunnit medverka i många teater-, film- och TV-produktioner.

2018 spelar Patrik bl.a. i musikalen Camera på Östgötateatern. 2017 kunde man se Patrik i tre olika föreställningar i tre helt motsatta karaktärer. Som schlagerfjollan Jean i Sune - Kaos i fredagsmyset, som Georgio i Sondheim-musikalen Passion på Norrlandsoperan och under hösten såg vi honom i rollen som Freddie i Chess på Kristianstad Teater.

Patrik har under 2016 producerat och spelat en av huvudrollerna i rockmusikalen Murder Ballad. Han arbetade på Göta Lejon i Stockholm, där han bl.a spelade Judas (det var fjärde gången han gjorde den rollen), Tick/Mitzi i Priscilla och Che i Evita.

Han har även medverkat i Leva Livet på Chinateatern i Stockholm, Hair på Stockholms Stadsteater, Judas i Malmöoperans uppsättning av Jesus Christ Superstar –09, rollen som Corny Collins i Hairspray på Chinateatern, Berättaren i Blodsbröder, också den på Malmö Opera, Rum Tum Tugger i Cats på GöteborgsOperan och Sam i MammaMia! på Cirkus och Scandinavium. På Malmö Opera och GöteborgsOperan har Patrik tidigare spelat bl.a. Engineer i Miss Saigon och Enjolras i Les MisérablesPatrik har också spelat Judas i Jesus Christ Superstar även på GöteborgsOperan.

På Wermland Opera har Patrik gjort flera roller. Bl.a. Glenn i The Wedding Singer 2007, Döden i Elisabeth 1999, och Enjolras i Les Misérables 1996. Nu är han aktuell i rollen som William Shakespeare i Something Rotten!

 

Tidigare på Wermland Opera