toppbild

Mira Bartov

Mira Bartov började sin musikaliska utbildning vid Nordiskt Musikkonservatorium. Hon utbildade sig sedan till skådespelerska vid Drama Centre London. Efter att ha studerat filosofi, litteratur, och idéhistoria vid universitetet i Stockholm, utbildade hon sig till operaregissör vid Operahögskolan i Stockholm och utexaminerades 2005.

 

Sedan dess har hon frilansat som regissör, och hon har iscensatt operor och musikaler som Rigoletto, Faust, Figaros bröllop och Pärlfiskarna på Folkoperan i Stockholm, Julius Caesar och Trollflöjten på Norrlandsoperan, Chess och Prosperos Trädgård på Göteborgsoperan, Alice i underlandet av Unsuk Chin och Enleveringen ur Seraljen på Le Grand Théâtre de Genève, Don Giovanni på Malmö opera och Köpenhamns operafestival och Madame Butterfly på Oscarsborgoperan.

Mira Bartov har också skrivit och översatt många operalibretton. Mellan 2007-2011 var hon konstnärlig chef för Folkoperan i Stockholm. 2008 blev hon Professor i Musikdramatisk gestaltning och började undervisa på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har också givit masterclasses vid ett flertal operaakademier runtom i världen bl.a Sibeliusakademin i Helsingfors och Instituto Superior de Arte del Teatro Colón i Buenos Aires. Sedan 2015 är hon dekan vid Operahögskolan i Oslo.

Tidigare på Wermland Opera