Maria Streijffert

Maria Streijffert fick sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö och vid Operahögskolan i Stockholm. Bland hennes operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö, Theodorine i Offenbachs Tulipatanön på NorrlandsOperan och Andra Magd i Elektra på Kungliga Operan i Stockholm.

Under våren 2005 sjöng Maria Streijffert Sonjetka i Lady Macbeth från Mtsensk på Wermland Opera, följt av Fernando i Francesco Contis Don Chisciotte in Sierra Morena under ledning av René Jacobs vid Barockfestivaler i Innsbruck och Beaune. De senaste säsongerna har innefattat Philoktet i Händels Orest vid Komische Oper i Berlin under ledning av Thomas Hengelbrock och Fru Quickly i Falstaff, Delila i Simson och Delila och Erda i Siegfried på Kungliga Operan. Under sommaren 2009 sjöng Maria Streijffert Erda och Rossweisse i Ringen på Seattle Opera. Kommande engagemang innefattar Erda i Rhenguldet och Siegfried, Schwertleite i Valkyrian, samt 1:a nornan i Ragnarök på Wermland Opera.

Som konsertsångerska har Maria Streijffert framträtt med flera av de ledande symfoniorkestrarna i Skandinavien. Hon har sjungit Beethovens Symfoni Nr 9 med Kungliga Filharmonikerna, dels under ledning av Alan Gilbert i Stockholm och dels under ledning av Lawrence Renes i Stockholm och Paris. Våren 2009 innefattade Mendelssohns Elias med Göteborgs Symfoniker och Rafael Frübeck de Burgos. Övriga konsertengagemang har inkluderat Bachs Juloratorium med Ålborgs Symfoniorkester, Messias med Malmö Symfoniorkester, Mendelssohns Elias med Sönderjyllands Symfoniorkester, Mozarts Requiem med Sjaellands Symfoniorkester och Rossinis Messe Solenne med Aarhus Symfoniorkester. Nyligen sjöng hon Mahlers Symfoni nr 8 med Kungliga Filharmonikerna och Sakari Oramo.