Maria Carlström

Maria Carlström, sopran, föddes 1992 och växte upp i Västerås. Där tog hon sina första sånglektioner när hon var tretton år och fastnade då direkt vid sången.

Efter att studerat klart på gymnasiet blev det därför det naturliga valet för Maria att studera klassisk sång på Lunnevads folkhögskola 2011 - 2013. Därefter blev det studier på Härnösands folkhögskolas sceniska linje två år innan hon blev antagen på Operahögskolan i Stockholm. Där går hon nu sitt tredje och sista år för på kandidatutbildningen i operasång och har Ulrika Tenstam som sin sångpedagog.

Under sin studietid har Maria hunnit med att både sjunga Grevinnan i Figaros bröllop, Michaela i Carmen och modern i Hoffmanns äventyr. Hon har även gjort stora delar ur Donna Anna i Don Giovanni och Fiordiligi i Cosi fan tutte. Allra senast i våras gjorde hon även Anna i Le Villi och Laethia i The old maid and the thief som sin examensproduktion på Operahögskolan i Stockholm. Förutom att hon har fått sjunga dessa roller så har Maria också bland annat fått ta emot Bayreuthstipendiet, det nyinstiftade Ruth Otterman-stipendiet och varit pristagare i Kammeroper Rheinsbergs tävling 2017. Lärare som hon har haft på masterclasses och tagit lektioner för är bland annat George Shirley, Katrin Kappluch, Susanne Elmark, Alessandro Zuppardo, Michaela von Gegerfeldt, Lavinia Cherches.

Tidigare på Wermland Opera