toppbild

Emil Eliasson

Emil Eliasson tog under våren 2014 examen från Kungl. Musikhögskolan och Masterprogrammet i orkesterdirigering där han studerat för Daniel Harding och B. Tommy Andersson.

Redan under studietiden har Emil jobbat med flera av de professionella symfoniorkestrarna runt om i landet såsom Norrköping Symfoniorkester, Symfoniorkestern vid Norrlandsoperan, Gävle Symfoniorkester, Dalasinfoniettan och Västerås sinfonietta.

Emil har även återkommande anlitats som assisterande dirigent i både opera och konsertprogram till Rumon Gamba, chefsdirigent för Norrlandsoperan, senast under jätteproduktionen av Richard Strauss Elektra i samarbete med den Katalanska scenkonstgruppen La Fura Dels Baus. Emil har även assisterat Lawrence Renes, chefsdirigent på Kungliga Operan i Stockholm i två produktioner, Richard Wagners Valkyrian och Richard Strauss Salome.

Emil har med stor framgång deltagit på kurser och masterclasses med framstående dirigenter och professorer såsom Daniel Harding, Jukka-Pekka Saraste, Mark Stringer, Alexander Polishchuk och Mark Heron. I december är han aktuell som dirigent för Luciakonserterna på KCCC med Wermland Operas orkester och Norrstrandsskolans musikklasser.