Alice Farnham

Alice Farnham är en av Storbritanniens ledande kvinnliga dirigenter. Hon åtnjuter nu ett växande internationellt rykte, speciellt inom operadirigering. Hon är en av grundarna samt konstnärlig ledare för Kvinnliga dirigenter i Royal Philharmonic Society – ett prisat program som uppmuntrar kvinnor att anamma dirigentyrket.

Farnham är utbildad på St. Petersburgs konservatorium för den legendariska pedagogen Ilya Musin. Hon var musikalisk ledare på Welsh National Youth Opera för de kritikerrosade produktionerna av Maxwell Davies och Britten. Hon blev inbjuden av Valery Gergiev för att dirigera på Mariinsky Teater 2013 och 2015. Farnham är speciellt intresserad av experimentella- och korsgenreproduktioner och fick 2016 uppdraget att dirigera Philip Glass musik på Folkoperan, dit hon inbjöds på nytt 2017.

 

Hon gästar regelbundet olika operahus runt om i världen, liksom många ledande balettkompanier. Farnham har dirigerat flera gånger i Sverige, bland annat orkestrar som Gävle Symfoniorkester och Nordiska Kammarorkestern.

Tidigare på Wermland Opera