Lila och orange bakgrundsbild

Turnéutbud

Wermland Opera förser hela Värmland med musik och musikteaterproduktioner av högsta klass.

Under ett år brukar vi erbjuda ett flertal skolkonserter och -föreställningar på turné, Vi ger också turnéproduktioner för länets samlingslokaler. Då och då blir det en vår- eller höstturné, och varje år blir det en julturné!

Här kan du se vilka produktioner som finns tillgängliga på turné just nu:

Löparnisses jul - en kaffeskröna

Wermland Operas julturné blir något alldeles extra i år! Den turné som traditionsenligt gästar samlingslokalerna runt om i Värmland blir en exklusiv fortsättning på F.A. Dahlgrens Värmlänningarna signerad Olof Wretling, vilken bland annat regisserat Ransäters Värmlänningarna under sju år nu.

I denna kaffedoftande skröna står Löparnisse och Rik Olas dotter Britta i Gyllby i händelserna centrum. Det är julaftons kväll och Britta sitter ensam när Löparnisse hälsar på. Tillsammans med två musiker sjunger och samtalar de båda gestalterna ur F.A. Dahlgrens folklustspel om kärlek, svek och drömmar. Britta har en rad friare nu efter att hon har ärvt hela Rik Olas förmögenhet. Elaka tungor säger att det vilar en förbannelse över Gyllby. Varför blir hon aldrig gift?

Britta visar sig dock vara en företagsam, stark ung dam som vill driva sin egen verksamhet. Britta är mycket förtjust i kaffe och kaffebönor och bjuder så Löparnisse på hans livs första kopp kaffe, som han efter lite tvekan blir mycket begeistrad i. Det är en härlig julberättelse med massor av komik, där kaffebönan spelar huvudrollen och banar väg för kärlek och förverkligandet av en dröm - en riktig kaffeskröna!

Manus och Regi: Olof Wretling
Scenografi, kostym och mask: Wermland Operas ateljéer
Löparnisse: Fredrik Sjöstedt
Britta i Gyllby: Maria Mayer
Piano och arrangemang: Pär Jorsäter
Viola och nyckelharpa: Rickard Bernström

Spelperiod: Erbjuds november-december 2021

Ladda ned pdf här!

För ytterligare kontakt:

Fredrik Sjöstedt
Turné- samt Barn- och ungdomsproducent

Tel: 054-17 05 01
Mobil: 073-154 72 74
E-post: fredrik.sjostedt@wermlandopera.com