Linus Fellbom

Linus Fellbom debuterade som ljusdesigner 1995 och har sedan dess ljussatt närmare 200 produktioner. Han har arbetat vid de flesta scenerna runt om i Sverige och engageras också flitigt vid teatrar och operahus internationellt.

2005 debuterade Linus som regissör med Sympati för Djävulen av Lucas Svensson på Strindbergs Intima teater i Stockholm. Därefter har Linus bl a regisserat Shakespeares Rikard III och Strindbergs Fordringsägare för Riksteatern samt Webers Friskytten på Folkoperan.

Som scenograf har han på sistone gjort Jorma Elos verk Red in 3. för Stuttgartbaletten och Kristofer Steens uppsättning av Puccinis La Bohéme på
Norrlandsoperan.

Bland de senaste uppsättningarna han designat ljus till kan nämnas En Midsommarnattsdröm på Staatsoper och Volksoper i Wien, Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern i Helsingfors, Don Giovanni på Staatsoper i Hamburg och på Maggio Musicale Fiorentino i Florens, Thaïs på operahusen i Valencia, Sevilla och Helsingfors, Mats Eks helaftonsverk Julia och Romeo för Kungliga Baletten,Macbeth på Grekiska National Operan i Athen samt världsturnén med det Norrländska Hardcore-bandet Refused.

Just nu på Wermland Opera

Tidigare på Wermland Opera