4 maj 2023 – 6 maj 2023

En tangoresa

Tangoresan är ett möte mellan Wermland Operas orkester och argentinska tangomusiker. Under ledning av den prisade pianisten och kapellmästaren Cristian Zárate får publiken höra traditionell, såväl som helt nyskriven, tangomusik. Konserten når sin höjdpunkt i en kavalkad av hundraårsjubilerande Ástor Piazzollas verk, i pinfärska arrangemang för Wermland Operas orkester av Cristian Zárate. Övriga medverkande är Leonardo Sánchez, gitarr, Mikael Augustsson och Nicolás Enrich på bandoneón, Andreas Sjögren, gitarr samt Julio Mendez och Beata Söderberg Quin, dans.

Genre
Konsert
Plats
Stora scenen, Malmtorgsg. 2
Spelperiod
4-6 maj
Pris
Ordinarie 260:- Ungdom upp till 18 år 130:-
Spellängd
ca 2 tim (inkl. paus)
Paus
ca 20 min

Beata Söderberg Quin berättar om sin egen tangoresa och om tangons historia genom 100 år!

00:00
Richard Hamrin
Richard Hamrin
Sångare, ciceron och regissör
Läs mer

Richard Hamrin är svensk baryton som är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han har belönats med ett flertal stipendier och priser så som Stadsbudskårens Kulturpris, utmärkelsen ”Nytt Ansikte” av Teaterordern TSO, samt stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, och Drottningholms Slottsteater. Vi är glada att återigen gästas av Richard som ciceroner och berättare på En tangoresa.

Läs mer
Beata Söderberg Quin - Tango
Beata Söderberg Quin - Tango
Cellist, komponist och tangodansare
Läs mer

Född och uppvuxen i Linköping. Tjugoett år gammal och cellostudent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm deltog hon 1997 i en turné till New York. Där hamnade hon av en slump på en Argentinsk Tangoklubb, och den omedelbara kärleken till musiken och dansen kom att förändra hennes liv. 

Läs mer
Cristian Zárate
Cristian Zárate
Pianist, musical director, kompositör och arrangör
Läs mer

Cristian är född i Buenos Aires 1975 och är en av de största nutida tolkarna av argentinsk tango. Han är expert på traditionell tango såväl som en av de starkaste rösterna inom Tango Nuevo. Hans senaste Piazzolla album “100 Años” med Quinteto Revolucionario är nominerad till en Latin Grammy 2021, ett pris han vann redan 2019 med Astor Piazzolla Quintet.

Läs mer
Mikael Augustsson
Mikael Augustsson
Bandoneón
Läs mer

Bandoneón är känt för att vara ett mycket svårspelat instrument. ”Djävulskt, du måste vara lite galen för att ta dig an det”, har Astor Piazzolla sagt, samtidigt som han hyllat dess melankoliska sound.

Läs mer
Andreas Sjögren
Andreas Sjögren
Gitarrist
Läs mer

Utbildad vid musikhögskolan i Oslo och verksam som musiker under 30 år i olika sammanhang. 

Läs mer
Leonardo Sánchez
Leonardo Sánchez
Gitarrist
Läs mer

Leonardo är kompositör, arrangör och gitarrist, född i Argentinska Córdoba.

Läs mer
Julio Mendez
Julio Mendez
Tango dansare
Läs mer

Julio Mendez är född i Buenos Aires och började dansa tango 1993, när denna danskultur i princip var helt bortglömd och få unga människor dansade tango i Buenos Aires. Tango sågs då som något ur det förgångna, som bara dansades av de äldre.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer

Sätt guldkant på ditt besök!

Gör besöket i Karlstad till en unik upplevelse genom att kombinera ditt besök på Wermland Opera med en hotellnatt. Vi har förmånliga avtal med hotell i Karlstad. 

Läs mer här

Mat och dryck

Operacaféet ligger en trappa upp i spegelsalen. Här finns läckerheter som fröjdar både gom och öga! I vår genuina Champagnebar högst upp i operahuset finns pärlande drycker och salta tilltugg. Här kan du njuta av mat och dryck innan konserten eller i paus. Var noga med att beställa din förtäring till samma dag som du och ditt sällskap har biljetter!

All mat förbeställs senast kl. 12 dagen innan aktuell konsertdag! Förköp din mat och dryck här!
OBS! Var noga att välja rätt datum.

Meny

Vänsterpilikon