toppbild

Rikard Björk

Rikard Björk är skådespelare, musikalartist och översättare. Han är brett engagerad inom talteater, musikteater, röstskådespeleri och film.

Rikard Björk är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg men gjorde musikaldebut redan som tolvåring i Les Misérables på Göteborgsoperan 2000.På Wermland Opera har vi kunnat se honom i rollen som Frankie Epps i sverigepremiären av Parade 2015 och senare som Enjolras i Les Misérables 2016-2017.

2018-2020 avverkade han inte mindre än 247 föreställningar av den kritikerrosade musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern. Där spelade han den älskvärde Tore, en ung man med funktionsvariationer.  Succén övergick i Tragedy när Rikard året därpå svidade om till Bobby C i Saturday Night Fever i Chinateaterns uppsättning 2021-2022. Det senaste årtiondet har han också dykt upp i såväl TV-rutan som på vita duken ibland annat Jävla Pojkar, Vår tid är nu, Beck och Morden i Sandhamn.

 Titanic - The musical blir den andra översättningen Rikard gör tillsammans med Sanne Skjervik för Wermland Opera. Tidigare har de även stått för översättningen av Måndag hela veckan 2020.

 

 

www.rikardbjork.se