Peter Kajlinger

Baryton Peter Kajlinger har framträtt på Wermland Opera i många roller genom åren. 

Peter gästade Wermland Opera redan 1994 som Schaunard i La Bohème, återkom i titelrollen i Rigoletto 2009 på Lilla scenen i regi av Tobias Kratzer och har därefter setts som Doktor Bartolo i Barberaren i Sevilla och Figaros Bröllop samt Don Pizarro i Fidelio i Trilogin, Captain och Commentator i The Greek Passion, Frank i Läderlappen och senast som Mr Budd i Albert Herring. Nu kommer Peter tillbaka som Sakritanen i Tosca.

Peter Kajlinger föddes 1964 i Stockholm. Redan som 11-åring medverkade han bl.a. i La BohèmeCarmen och Die Frau ohne Schatten på Operan i Stockholm.

Efter studier på Operahögskolan i Stockholm 1989-1993 anställdes han på Staatstheater i Stuttgart där han spelade ett tjugotal roller i regi av Hans Neuenfels, Jossi Wieler, Johannes Schaaf, Martin Kusej, Ruth Berghaus m.fl. Med Peter Konwitschny har Kajlinger gjort Berthold Brecht program.
Han har arbetat med dirigenter som t.ex. Lothar Zagrosek, Sigfried Köhler, Alessandro di Marchi, Janos Kulka, Enrique Mazzola m.fl. Till de starka rollporträtten hör Papageno, Leporello, Amonasro, Scarpia och Rigoletto. På senare tid har Peter märkts som Bottom i A Midsummer Night’s Dream på Stockholmsoperan och som Don Magnifico i Askungen på Folkoperan.