toppbild

Monica Tyllgren

Monica Tyllgren är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och påbörjade under studieåren sin yrkesbana som sångerska inom olika musikaliska och sceniska genrer. Musikaldebuten skedde på Chinateatern i rollen som Grizabella i Cats samtidigt som hon anlitades flitigt som körsångerska för inspelningar i studio- och tv-sammanhang.

 

Monica var under åren 1990 till 2002 anställd som korist vid Malmö Opera och medverkade i samtliga operor på stora scenen under dessa år. Monica spelade även roller som; Anna Sparre i Elvira Madigan, Fruma Sarah i Spelman på taket, Luisa i Nine, Styvsystern i Into the woods, Sjörövarjenny i Tiggarens opera, Susan Hersey i The full Monty, samt cover för Ulrika i Kristina från Duvemåla. Monica har även gestaltat Mrs Lovett i Sweeney Todd, Joanne i Company, samt Golde i Spelman på taket.

Monica är anställd som adjunkt i sång och musikdramatisk gestaltning på skådespelarutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö och tilldelades i juni 2017 ett stipendium för att hon de senaste åren genomfört ett genomgripande flerdimensionellt utvecklingsarbete inom sång- och musikdramatisk undervisning för skådespelare, samt komponerat, skrivit och uppfört två nya musikdramatiska verk som är skrivet med en samhällelig och samtida angelägenhetsgrad.

Tidigare på Wermland Opera