21 okt 2021

Vänskap mellan två nationer

Genre
Konsert
Scen
Karlstad CCC
Introduktion
18.00 (endast för abonnenter)
Pris
270 kr
Spellängd
ca 2 timmar inkl. paus
Paus
ca 20 minuter

Wilhelm Stenhammar: Intermezzo ur Sången
Grazyna Bacewicz: Pianokonsert
Carl Nielsen: Symfoni nr 2

Peter Jablonski
Peter Jablonski
Solist, piano
Läs mer

I år firar Peter Jablonski trettio år som professionell pianist. Sedan sin debut som 20-åring har han spelat på de största internationella scenerna, med de största orkestrarna och bästa dirigenterna. Jablonski är känd för sin naturliga och lediga spelstil i kombination med stor kännedom om pianorepertoaren. Detta resulterar i framföranden där det tidlösa och unikt engagerande blir framträdande och kännetecknande.

Läs mer
Christian Øland
Christian Øland
Dirigent
Läs mer

Christian Øland är en av Nordens mest lovande unga dirigenttalanger. Han är född 1994 i Danmark och utbildad vid den kända Sibelius Akademin i Helsingfors och blev redan under studietiden utnämnd till Assisterande dirigent vid Radiosymfonikerna i Finland. Han har gjort skivinspelningar med Radions Symfoniorkester i Danmark samt med svenska Kungliga Filharmonin på Kungliga Operan i Stockholm. Han har dirigerat vid Savonlinna Opera Festival i Finland och som bosatt i Danmark dirigerar han Odenses och Aalborgs Symfoniorkestrar samt Köpenhamnsfilharmonin och Kungliga Danska orkestern. Han ska också göra debut vid Den Jyske Opera och Söderjyllands Symfoniorkester inom snar framtid.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer

Fördjupa dina kunskaper om torsdagens konsert med Björn Eduards programkommentarer till verken av Stenhammar, Bacewicz och Nielsen samt personliga reflektioner av Christian Øland och Peter Jablonski.

00:00
Vänsterpilikon