Tomas Ledin Symphonia
2 sep 2023

Tomas Ledin Symphonia

Salongen är fylld till sista plats med abonnenter och övrig publik, så vi rekommenderar dig att komma i god tid före konsertstart.

På grund av rådande säkerhetsläge är det inte tillåtet att ta med större väskor och ryggsäckar in på Karlstad CCC. Ytterkläder kan endast hängas in i de obemannade garderoberna som finns på entréplanet. Det finns ingen möjlighet att hänga ytterplagg på övriga våningsplan. Under konsertkvällen finns ingen bemannad garderob på Karlstad CCC. För allas trevnad och säkerhet tillåts heller inga ytterkläder i salongen, så lämna dyrbara ytterplagg samt stora väskor hemma.

Abonnemang efter Ledin

 

Konsertabonnemang: (med sex konserter ex. Ledinkonserten)  
Boka och läs mer om samtliga konserter: Stora konsertserien 

Efter att Ledin-konserten är slutsåld finns nu endast Konsertserien med sex konserter tillgänglig. Med abonnemang på Wermland Operas Konsertserie med 6 konserter, kostar lösningen 1500:.

Slutsålt

Tomas Ledin Symphonia krönte Ledins jubileumsår 2022 då han både firade 50 år som artist samt sin 70-årsdag. Premiären skedde i november på plats i Konserthuset i Stockholm tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Två hela salonger sålde slut på några timmar och under två magiska kvällar kunde publiken i Konserthuset njuta av Symphonia. Nu fortsätter framgången på turné runt om i Sverige och Finland! Orkesterarrangemangen är signerade kompositören, dirigenten och producenten Peter Nordahl, som även leder konserten. Publiken får uppleva både de mest självklara hitsen, och även mindre känd repertoar som öppnar för helt nya tolkningar av musiken. 

 

Genre
Konsert
Speldatum
2 september
Scen
Karlstad CCC
Konsertabonnemang och lösbiljetter
2 september 19.00
Pris som del i konsertabonnemang
350 kr
Pris för enstaka biljett
695 kr
Spellängd
ca 2 timmar 20 minuter (inkl. paus)
Paus
30 minuter

Tomas Ledin

Symphonia innehåller 15 av Tomas Ledins mest älskade sånger i nya orkesterarrangemang. Ordet symphonia betyder ”samklang”, och det är just vad denna unika konsertturné bjuder på: ett nyfiket möte över musikaliska gränser.

- När jag fyllde 70 år ville jag inte sammanfatta min musikkarriär med en tillbakablick. Det kändes mer spännande att få fortsätta upptäcktsresan inom musiken. Symphonia har fått upp mig på tårna, utmanat mig och tagit mig och mina sånger till platser jag inte visste fanns, säger Tomas Ledin

Peter Nordahl - Dirigent

Peter Nordahl har en lång rad gränsöverskridande samarbeten bland sina meriter. Värmlandspubliken har tidigare mött honom och Wermland Operas orkester tillsammans med Sven-Bertil Taube samt med Ted Gärdestads musik.

- Det är omvälvande att få uppleva musik som vill utvecklas och ta nya steg. Här har pop och rock mött symfonins klangvärld på ett vis som ger Tomas sånger en ny innebörd och liv, säger dirigenten Peter Nordahl.

Peter Nordahl och Tomas Ledin berättar om deras möte och projektet som följde.

00:00

Program

Symphonia av Tomas Ledin i arrangemang av Peter Nordahl

Tomas Ledin
Tomas Ledin
Solist
Läs mer

Tomas Ledin har skapat låtar som för evigt etsat sig fast i musikminnet hos större delen av den svenska befolkningen. Med sin 50-åriga karriär är han en av Sveriges mest folkkära artister.

Läs mer
Peter Nordahl
Peter Nordahl
Dirigent
Läs mer

Peter Nordahl är kompositör, dirigent, arrangör, producent av Grammys-vinnande skivalbum samt världsturnerande jazzpianist.

Läs mer
Wermland Operas orkester
Wermland Operas orkester
Läs mer

Wermland Operas orkester har utvecklats från Regionmusikens ensembler till en fullfjädrad klassisk sinfonietta.

Läs mer
Vänsterpilikon