Andreas Brantelid
3 maj 2018

Andreas Brantelid

Andreas Brantelid - kvällens cellosolist

Redan som elvaåring hade Andreas sitt första solistframträdande och har sedan dess vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat var han den första skandinav någonsin som vann tävlingen Eurovision Young Musicians, som hölls i Wien 2006. Bland de musiker som Brantelid inspirerats av står pianisten Bengt Forsberg och violinisten Nils-Erik Sparf bland de främsta. Han har spelat med båda i olika kammarmusikaliska sammanhang sedan 2002.

Beethovens sonater

Bland många engagemang under 2017 märks bland annat att han kommer framföra Beethovens samtliga cellosonater tillsammans med norske pianisten Christian Ihle Hadland. I december kommer han också genomföra en stor Kina-turné med London Philharmonic Orchestra.

I motsättning till vad många tror, är inte Lorem Ipsum slumpvisa ord. Det har sina rötter i ett stycke klassiskt litteratur på latin från 45 år före år 0, och är alltså över 2000 år gammalt. Richard McClintock, en professor i latin på Hampden-Sydney College i Virginia.

Repertoaren under kvällens konsert:


Victoria Borisova-Ollas
Creation of the Hymn

Dmitrij Sjostakovitj
Cellokonsert nr 1

Jean Sibelius
Symfoni nr 3

 

 

Genre
Konsert
Scen
Karlstad CCC
Introduktion
18.00 (för abonnenter)
Längd
Paus
ca 20 min
Pris
250 kr (student 125 kr)
Andreas Brantelid
Andreas Brantelid
Cellosolist
Läs mer

Redan som elvaåring hade Andreas sitt första solistframträdande och har sedan dess vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat var han den första skandinav någonsin som vann tävlingen Eurovision Young Musicians, som hölls i Wien 2006. 

Bland de musiker som Brantelid inspirerats av står pianisten Bengt Forsberg och violinisten Nils-Erik Sparf bland de främsta. Han har spelat med båda i olika kammarmusikaliska sammanhang sedan 2002.

Läs mer

Pausförtäring

I pausen serveras förtäringen i kaffe- och vinloungen på PLAN 3.

Kaffe-lounge

Kaffe/läsk och fikabröd: 50 kr

Vin-lounge

1 glas vin/öl och tilltugg: 100 kr

Förboka här!

eller via biljettkassan tel. 054-210390.

maj 2018

03
Tor 19:00
Karlstad CCC
Andreas Brantelid
Vänsterpilikon