27 jun 2019 – 29 jun 2019

UKM 2019

Något av de viktigaste för att en UKM festival ska bli bra så måste den vara välkomnande. Vi jobbar mycket för att festivalen ska passa alla! Eftersom målgruppen är 13-20 år behöver man verkligen tänka efter vad just ungdomar tycker om. Därför har vi i år valt att ha en ledningsgrupp med unga arrangörer delvis för att de ska kunna få utvecklas och ta del hur man skapar en festival men också så att våra deltagare i sin tur ska känna sig mer välkomnade då ungdomar ser på saker lite annorlunda än vuxna. Alla ska få känna sig inkluderade på både lokal-, region- och riksfestivaler.

VI tycker heller inte att det ska få finnas någon begränsning på hur kreativ man få vara! I utställningen så finns det allt ifrån virkade små figurer till stora utklädda skyltdockor som en ungdom förvandlar till en skräckfilms karaktär, här finns också filmer som ungdomar gjort själva. På scenen kan man sjunga á capella, dansa, trolla, läsa poesi, ha en parkouruppvisning, spela ett instrument eller varför inte 5 olika instrument på samma gång? Dessa är bara några få exempel på vad vi har upplevt på UKMs alla scener runt om i Sverige. Vi har verkligen allt på våra festivaler.

Under festivalen erbjuds tre föreställningar på Wermland Operas Stora scen. Det finns cirka 70 publika platser till varje föreställning. Biljetterna bokas via UKM:s hemsida. Där finner du även kontaktuppgifter vid frågor som rör biljetter, föreställningar eller utställning. 

https://www.ukm.se/festivaler/riksfestival-2019/

Vänsterpilikon