20 feb 2020

Ludwig van Beethoven

Symfoni nr 1 är komponerad år 1800, då Beethoven stod på toppen av sin karriär som pianist och kammarmusikkompositör. Verket är inte så ofta spelat med återspeglar likafullt hans geni. Efter paus hör vi, som planerat, symfoni nr 7, en av Beethovens mest glädjefyllda symfonier. Den påminner oss om att hans väsen inte bara var mörkt och dystert. Alla satserna är utpräglat rytmiska. Den andra satsen fick så mycket applåder under uruppförandet att den måste spelas en gång till!

Att han med ett så pass enkelt tema lyckas skapa musik som berör, visar på genialitet. Dock, efter att ha hört den intensiva sista satsen sa C.M. von Weber att Beethoven var "klar för dårhuset"! Chefsdirigent Johannes Gustavsson har, som tur är, möjlighet att med kort varsel hoppa in som dirigent.

Lyssna in dig på Beethovens första och sjunde symfoni innan konserten - eller lyssna efteråt för att fördjupa upplevelsen! Chefsdirigent Johannes Gustavsson berättar om styckena medan Björn Eduard läser Camilla Lundbergs verkkommentarer.

00:00
Genre
Konsert
Scen
Karlstad CCC
Pris
270 kr (student 125 kr)
Introduktion
18.00 (endast för abonnenter)
Spellängd
1 timme 45 min (inkl. paus)
Paus
20 min

Pausförtäring

I pausen serveras förtäringen i kaffe- och vinloungen på PLAN 3.

Kaffelounge

Kaffe/läsk och fikabröd: 50 kr

Vinlounge

1 glas vin/öl och tilltugg: 100 kr

Förboka förtäring HÄR.
För personlig service och information ring biljettkassan 054-21 03 90.

Vänsterpilikon